Ajax (vrouwen) tegen Brescia in Champions League

In Nyon heeft zojuist de loting plaatsgevonden voor de eerste ronde van de Uefa Women’s Champions League. Ajax, dat geen beschermde status had, werd gekoppeld aan het Italiaanse Brescia. Ajax speelt op 4 of 5 oktober eerst thuis. Een week later volgt de return in Italië

Ajax, dat de laagste ranking heeft van alle 32 deelnemers, ontliep de topclubs als titelverdediger Olympique Lyon, Barcelona en tweevoudig winnaar Wolfsburg.

Trainer Benno Nihom kon na afloop van de loting opgelucht ademhalen.  “Ik ben absoluut niet ontevreden. Het had echt veel slechter gekund. Brescia is vorig jaar achter Fiorentina tweede geworden, maar als ik goed ben geïnformeerd zijn ze veel speelsters kwijt geraakt aan Juventus dat ook met vrouwenvoetbal is begonnen. Ze hebben dus ook veel nieuwe spelers moeten inpassen. Daarnaast is het natuurlijk fijn dat we niet ver hoeven te reizen. Deze loting biedt absoluut perspectief.”

De wedstrijden worden gespeeld op 4 of 5 oktober. De returns zijn op 11 en 12 oktober. De finale is op 24 mei in Kiev. Het complete programma van de eerste ronde ziet er als volgt uit:

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)