Ajax Vrouwen terug aan kop dankzij matchwinner Eshly Bakker

De Ajax Vrouwen hebben de koppositie in de kampioenspoule weer in handen. De ploeg van Benno Nihom versloeg concurrent PSV met 0-1. Eshly Bakker kroonde zich met de enige treffer van de avond tot matchwinner voor de Amsterdammers.

De eerste kans van de bezoekers, na zeventien minuten, leverde direct het openingsdoelpunt op. Een vrije trap van Kika van Es belandde via Lucie Akkerman bij Bakker, die met een volley voor de 0-1 tekende. Veel meer werd er door beide ploegen niet gecreëerd. Na kleine speldenprikjes van Marjolijn van den Bighelaar (net naast) en Linda Bakker (schot gekeerd) was Ellen Jansen dicht bij de 0-2. Haar kopbal spatte op de lat uiteen.

Vanaf dat moment kantelde de wedstrijd en beperkte Ajax zich tot het verdedigen van de krappe marge. PSV voerde de druk op in de jacht op de gelijkmaker. Een schot van Aniek Nouwen vloog naast het Amsterdamse doel en Soraya Verhoeve moest als reddende engel optreden door een inzet van Jeslynn Kuipers van de doellijn te halen. Daardoor bleef de 0-1 voorsprong tot het eindsignaal op het scorebord staan.

Door de nipte, maar belangrijke overwinning gaat Ajax weer aan kop in de kampioenspoule van de Eredivisie. De regerend landskampioen heeft een voorsprong van twee punten op FC Twente en drie meer dan PSV. Wel hebben de concurrenten nog een wedstrijd tegoed. Maandag zijn de Amsterdammers vrij, daarna wachten de laatste twee duels tegen ADO Den Haag-thuis en FC Twente-uit.

Archieffoto: Ajax Vrouwen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)