Home / Algemeen / Ajax vrouwen tweede op Women’s Cup in Ulft

Ajax vrouwen tweede op Women’s Cup in Ulft

De vrouwen van Ajax hebben het eerste deel van haar voorbereiding afgesloten met een tweede plaatst op het sterk bezette Women’s Cup toernooi in Ulft. De ploeg van Ed Engelkes verloor de finale na het nemen van strafschoppen van Telstar.

Van de acht deelnemers komen er komend seizoen maar liefst vijf uit in de BeNe League (de competitie start op 30 augustus). Naast Ajax waren dat Telstar, Utrecht, Heerenveen en Antwerp.

Ajax vrouwen

Op vrijdag opende Ajax het toernooi met een gelijkspel tegen Heerenveen (0-0). Zaterdag werd NMU Wildcats 2 eenvoudig verslagen. De ploeg van Ed Engelkes won met 12-0. Het laatste groepsduel tegen FC ANtwerp werd met 2-0 gewonnen door twee doelpunten van Claudia van den Heiligenberg.

In de halve finale werd zondag met 3-1 gewonnen van FC Utrecht om vervolgens in de finale dus na strafschoppen te verliezen van Telstar.

Ajax vrouwen

Ajax oefent nog twee keer in aanloop naar de start van de competitive. Aanstaande woensdag spelt het om 19:00 uur op De Toekomst tegen Wartburgia en aanstaande zaterdag is de wedstrijd Ajax Buitenveldert onderdeel van het Kampioenschap van Amsterdam. Het duel begin tom 17:00 uur op het hoofdveld van AFC. Meer informatie over deze wedstrijd vindt u op de pagina van Het Kampioenschap van Amsterdam.

De foto’s zijn afkomstig van AjaxHeldinnen.nl

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!