Ajax Vrouwen verslikt zich in laagvlieger Club Brugge

De laatste kans in de strijd om de Nederlandse titel lijkt voor de Ajax Vrouwen nu echt verkeken. De ploeg van trainer Ed Engelkes ging vrijdagavond op eigen veld verrassend onderuit tegen laagvlieger Club Brugge (1-2) en zag daarmee FC Twente verder uitlopen in de BeNe League tot vier punten.

De eerste kansen op sportpark De Toekomst waren voor de thuisploeg. Eerst kopte Marlous Pieëte net naast, een kopbal van Anouk Hoogendijk ging via de grond over het doel. Toch waren het de gasten uit Brugge die vlak voor verrassend op voorsprong kwamen. Bij een hoekschop bleef de bal in het strafschop gebied hangen en schoot Desiree van Lunteren ongelukkig in haar eigen doel: 0-1.

Zeven minuten na rust was het opnieuw raak voor Club Brugge. Jana Coryn Merel zette Ajax-verdedigster Merel van Dongen opzij en benutte dit buitenkansje met de 0-2. Ajax probeerde direct antwoord te geven, maar keepster Lynn Savaene weerhield Van Lunteren en Inessa Kaagman van de aansluitingstreffer.

Daar slaagde de thuisploeg pas zeven minuten voor tijd in via Van Lunteren, die haar foutje bij de 0-1 zo nog een beetje kon herstellen. Verder dan de 1-2 kwamen de Amsterdammers niet, ook omdat een inzet van Pieëte in de blessuretijd werd gestopt door Savaene.

Door de nederlaag tegen Club Brugge, dat voor deze wedstrijd voorlaatste stond in de BeNe League, neemt de achterstand op FC Twente toe. De Enschedeërs hebben nog een wedstrijd tegoed en vier punten voorsprong. Daarmee lijkt Ajax uitgeschakeld te zijn in de strijd om de Nederlandse titel.