Ajax Vrouwen verzekeren zich na bekerwinst van dubbel

De vrouwen van Ajax hebben een historisch seizoen extra glans gegeven door naast het landskampioenschap ook de KNVB Beker te pakken. In het Kyocera Stadion in Den Haag werd PSV met 2-0 verslagen. Met de bekerwinst kwam er ook een mooi eind aan de carrières van Anouk Hoogendijk en Daphne Koster.

Na de verloren bekerfinale van vorig seizoen, tegen ADO Den Haag, wilde de ploeg van Ed Engelkes de beker nu wel terug naar Amsterdam meenemen. Vanaf het eerste fluitsignaal zette Ajax de toon. Een schot van Inessa Kaagman eindigde in het zijnet en Marlous Pieëte omspeelde PSV-keepster Angela Christ, maar zag haar inzet door een verdediger van de doellijn gehaald worden. Namens PSV schoot Myrthe Moorrees tegen de lat en werd een doelpunt van Jeslynn Kuijpers afgekeurd wegens buitenspel.

In de tweede helft maakten de Amsterdammers het verschil. Tien minuten na de rust bekroonde Desiree van Lunteren een individuele actie met de 1-0. Ajax drukte door en verdubbelde uiteindelijk de voorsprong. Nadat invalster Toni Payne niet bij een lage voorzet van Pieëte kon komen, bleef de bal liggen in het strafschop. Marjolijn van den Bighelaar, ex-PSV’er, was er op tijd bij om de 2-0 binnen te tikken.

Daarna kwam de kersverse landskampioen niet meer in de problemen. Voor de tweede keer in de clubgeschiedenis (2014) veroverden de Amsterdammers de KNVB Beker. Naast het afscheid van Koster en Hoogendijk – beide speelsters stoppen – was de dubbel ook een kroon op het werk van Ed Engelkes. De oefenmeester zwaait na vijf seizoenen af en geeft het stokje over aan huidig assistent-trainer Benno Nihom.

Foto: Ajax Vrouwen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)