Ajax Vrouwen weer onderuit tegen Standard Luik. Titel ver weg!

In de strijd om het kampioenschap in de BeNe League hebben de Ajax Vrouwen een dure nederlaag geleden. Op de Toekomst verloor de ploeg van Ed Engelkes met 0-2 van Standard Luik. Door de nederlaag is de titel in de BeNe League uit zicht en hebben de Amsterdammers het Nederlands kampioenschap zelfs niet meer in eigen hand.

Doordat Ajax twee verliespunten meer had dan FC Twente, moesten de resterende competitiewedstrijden gewonnen worden om de druk op de Enschedeërs te houden. Met de landstitel zou namelijk ook een Champions League-ticket in de wacht worden gesleept. Een overwinning op Standard Luik zou voor Ajax ook een belangrijke stap zijn in de strijd om het kampioenschap.

20-3-2015-Ajaxvrouwen-Standard-Luik-IMG_6769

Terwijl Merel van Dongen vlak voor rust met een hoofdwond alvast de kleedkamer op moest zoeken, wachtte trainer Ed Engelkes nog met een wissel. Standard maakte optimaal gebruik van dit overtal en ging met een 0-1 voorsprong de rust in. Keepster Marieke Ubachs – die in het begin van de wedstrijd al Laura du Ry met een blessure moest vervangen – probeerde een inzet van Maud Coutereels nog uit het doel te slaan, maar de bal had de doellijn al gepasseerd.

Ajax probeerde het na rust wel op eigen veld, maar er lukte weinig tegen de Belgische kampioen. Ook een aanvallende wissel – aanvoerster Daphne Koster maakte na ruim een uur plaats voor aanvalster Eshley Bakker – kon niet veel teweeg brengen. In tegendeel, want de Amsterdammers kregen een kwartier voor tijd de deksel op de neus. De bal ging voorbij aan vier Ajacieden, waarna Tessa Wullaert eenvoudig de wedstrijd kon beslissen: 0-2.

20-3-2015-Ajaxvrouwen-Standard-Luik-IMG_6791

Doordat concurrente FC Twente wist te winnen (2-1 tegen Telstar), zakken de Amsterdammers naar een derde plaats in de BeNe League. Daarnaast heeft Ajax ook nog een wedstrijd meer gespeeld dan Standard Luik en FC Twente, waardoor niet alleen de titel maar ook het Nederlands kampioenschap uit zicht lijkt.

Foto Ajax Heldinnen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)