Home / Algemeen / Ajax vrouwen willen eindelijk prijs winnen

Ajax vrouwen willen eindelijk prijs winnen

Maandag 9 juni (tweede pinksterdag) is de bekerfinale tussen de vrouwen van Ajax en de vrouwen van PSV/FC Eindhoven. De finale zal plaatsvinden op Sportpark Goed Genoeg van AFC in Amsterdam. Ajax wist de bekerfinale te halen door in de halve finale FC Twente met 0-2 te verslaan.

De Ajax vrouwen hebben tweede pinksterdag de kans om hun eerste prijs binnen te halen. De ploeg van Ed Engelkes wil nu de beker ook winnen. Engelkes: “Het leeft echt bij de speelsters. Je merkt het aan iedereen dat de bekerfinale er aan komt. De speelsters willen altijd winnen. Zeker nu we zo ver gekomen zijn. Dan wil je met die beker naar huis kunnen gaan.”

TEAM 2013 2014

Eerder dit seizoen wisten Ajax en PSV/FC Eindehoven elkaar op gelijke hoogte te houden met een 2-0 stand in Amsterdam en een 1-0 stand in Eindhoven. Engelkes: “Ajax is misschien wel de grote favoriet, maar in de onderlinge wedstrijden lag we niet ver uit elkaar. Ajax is wel hoger geëindigd, dus daarom leggen ze de druk bij ons neer. Het zal aan de vorm van de dag liggen wie er met de beker naar huis gaat. Alleen als wij onze kansen goed afmaken dan zie ik de bekerfinale wel met veel vertrouwen tegemoet.”

Voor dat de bekerfinale zover is, speelt Ajax eerst nog de laatste competitiewedstrijd in de BeNe league. Deze wedstrijd is vrijdag uit bij KAA Gent. Engelkes: “Het is een nadeel dat we vrijdag nog een wedstrijd bij KAA Gent hebben. Dit betekent dat we lang moeten reizen en ook weer laat thuis zijn. Hier houden we natuurlijk wel rekening mee in onze aanloop naar maandag. Deze zal ook niet anders zijn dan normaal. De speelsters spelen en trainen al het hele seizoen op deze manier. Dat gaan we dan natuurlijk niet veranderen voor één wedstrijd.”

Ajax zal haar speelsters ook geen rust geven tijdens de wedstrijd tegen KAA Gent. Engelkes: “We hebben gister met de speelsters overlegd over het rust geven aan bepaalde speelsters. De speelsters willen zelf geen rust nemen en lekker spelen. Ook om in het ritme van wedstrijden spelen te blijven en natuurlijk omdat ze dat gewoon ontzettend leuk vinden. We geven daarom ook geen speelsters speciaal rust voor de bekerfinale.”

 

Verslag: Rob Wiggerink

Send this to a friend