Ajax vrouwen winnen dik van Gent, Wels naar Barcelona

De vrouwen van Ajax hebben de BeNeLeague afgesloten met een 1-5 zege bij AA Gent. Trainer Ed Engelkes liet vijf basisspeelsters aan de kant met het oog op de bekerfinale van aanstaande maandag tegen PSV/Eindhoven op het veld van AFC. Eshly Bakker scoorde drie keer. Van Lunteren en Roof maakte er eentje.

Van Lunteren moest drie keer scoren om Lieselotte Wels van de eerste plaats in het BvCM Topscorersklassement te stoten. Dat lukte niet. Lieselotte Wels (Buitenveldert) gaat dus naar Barcelona.

Eshly Bakker scoorde drie keer tegen Gent

Ajax kwam tegen Gent, dat dit seizoen al 110 doelpunten tegen kreeg, na zes minuten al op achterstand omdat Liano raak kopte. Eshly Bakker, onlangs gekozen tot talent van het jaar, scoorde nog voor rust een zuivere hattrick waardoor de Amsterdammers met een ruime 1-3 voorsprong de rust op zochten.

In de tweede helft was het snel gedaan. Van Lunteren maakte na drie minuten als de 1-4 en twee minuten voor tijd bepaalde Babiche Roof de eindstand op 1-5.

Babiche Roof maakte de vijfde en laatste treffer van Ajax

Maandag om half drie trappen de vrouwen van Ajax af op Sportpark Goed Genoeg voor de bekerfinale tegen PSV/Eindhoven. Bij winst hebben de vrouwen dan de eerste echte prijs in de historie van de club te pakken.