Ajax vrouwen zeer teleurstellend gelijk

De vrouwen van Ajax zijn in de BeNe League niet verder gekomen dan een zeer teleurstellend gelijkspel tegen FC Utrecht. Op Sportpark De Toekomst kwam de ploeg van Ed Engelkes niet verder dan 0-0. Het was al weer het vijfde gelijkspeel van het seizoen.

Schermafbeelding 2013-11-09 om 10.02.40

Kansen waren er voldoende voor de Amsterdammers maar gescoord werd er niet. Zonder Tessel Middag, die geblesseerd raakte tijdens de warming-up, en Daphne Koster, die rust kreeg van Engelkes begon Ajax toch vol vertrouwen aan het duel.

Na tien minuten werd de inzet van Claudia van den Heiligenberg al van de doellijn gehaald. Daarna stapelden de kansen zich op. Mandy Versteegt en Van den Heiligenberg wisten eveneens niet te scoren. Nadat Utrecht even gevaarlijk werd via ene kopbal van Moorrees herpakte zich  Ajax zich. Inessa Kaagman zag haar schot geblokt en Van Lunteren en Hoogendijk wilde gelijktijdig de bal binnenkoppen.

Schermafbeelding 2013-11-09 om 10.03.25

Vlak na rust gaf invaller Liza van der Most een goede voorzet op Chantal de Ridder. De spits raakte echter de onderkant van de lat. Ajax verdiende een treffer maar die bleef, ondanks een slotoffensief, uit.

Voor Ajax was het al weer het vijfde gelijkspel deze competitie. Dinsdag staat de inhaalwedstrijd tegen FC Twente in Enschede op het programma.

Foto’s Ajaxheldinnen.nl

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)