Ajax weet niet te winnen bij SDC Putten

De zaterdagamateurs van Ajax zijn vandaag niet verder gekomen dan een 2-2 gelijkspel bij SDC Putten. De thuisploeg ging zelfs rusten met een 2-0 voorsprong, maar na rust wist Ajax dit weg te werken. Doelpunten van Mitchell van der Beld en Dennis Kaars brachten Ajax op gelijke hoogte, maar meer zat er helaas niet in voor de ploeg van Bart Logchies, dat genoeg kansen kreeg om de wedstrijd in hun voordeel te beslissen.

Logchies noemde de confrontatie tussen SDC Putten en Ajax een ‘rare wedstrijd.’ Logchies: “Wij hebben vandaag gewoon goed gevoetbald en enorm veel kansen gecreëerd. En toch stonden we met de rust 2-0 achter. Één foutje en één counter, en bij ons wilde die bal er niet in gedurende de eerste 45 minuten.”

Na de rust herpakte Ajax zich en wist het in ieder geval een gelijkspel aan deze wedstrijd over te houden. Logchies had de stiekeme hoop dat Ajax de drie punten toch nog mee kon nemen. “We hebben vandaag teveel kansen laten liggen. Na de rust zijn we wel goed doorgegaan en scoren we twee keer. We hadden bij een 2-1 tussenstand de grootste kansen om meer doelpunten te maken, maar het was vandaag zo een wedstrijd dat hij niet wilde vallen, aldus een teleurgestelde trainer.

Toch beschikt Logchies wel over genoeg relativeringsvermogen. Logchies: “Vorige week heb je misschien te veel gekregen en vandaag krijg je te weinig. Dat heft elkaar dan weer op. Maar ik heb wel de hele tijd gedacht dat we de wedstrijd van vandaag zouden winnen.”