Home / Algemeen / Ajax weet weer wat winnen is
Foto Rob van Vliet

Ajax weet weer wat winnen is

Hoofdklasser Ajax heeft in Ede vrij makkelijk met 0-2 gewonnen van DTS. De ploeg van Bart Logchies kwam geen moment in de problemen maar verzuimde om het duel al in de eerste helft te beslissen. Twee invallers maakten uiteindelijk het verschil door na rust te scoren.

“Ik kan me niet herinneren dat DTS gevaarlijk is geweest” opent leider Jan Fleijsman zijn analyse van de wedstrijd. “We hadden het alleen voor rust al af moeten maken.” Spits Dennis Kaars kreeg een grote mogelijkheid om de score te openen en een vrije trap van aanvoerder Sergio Cameron spatte via de onderkant van de lat het veld weer in.

Foto Rob van Vliet

Logchies, die nog steeds niet kan beschikken over de geblesseerde Danny Schenkel, Dennis Huisman en doelman Tim Orlowski, bracht na rust Laurens Ten Heuvel voor Van Moerkerk. De ervaren aanvaller maakte direct het verschil door tien minuten na zijn invalbeurt voor de 0-1 te zorgen. Met die treffer leek de wedstrijd gespeeld want DTS kwam nauwelijks tot niet in het spel voor.

De  tweede invaller Kenneth Misda-Denso bepaalde de eindstand een paar minuten voor tijd op 0-2. Denso verving Mitchell van den Belt die met een uit de kom geschoten schouder van het veld moest. Ook Rience Schuurman (scheenbeen blessure) haalde het einde van de wedstrijd niet.

Foto Rob van Vliet: Laurens Ten Heuvel brak de ban voor Ajax

Voor Ajax was het de derde uitwedstrijd op rij. Het leverde de ploeg van Bart Logchies de eerste drie punten op na de nederlaag tegen Sportlust en het gelijke spel vorige week tegen DOVO.

Ajax klimt door de overwinning naar de vierde plaats op de ranglijst. De achterstand op koploper Ter Leede van Henk Wisman, dat vandaag met 1-3 won bij Huizen, bedraagt vijf punten. Volgende week speelt Ajax op De Toekomst tegen het gerenommeerde maar voorlopig teleurstellende Quick Boys. De Katwijkers kwamen vandaag niet verder dan 0-0 tegen Odin’59.

Kijk voor de actuele stand en de uitslagen op de klassenpagina van de hoofdklasse.

foto’s Rob van Vliet