Ajax wint beker van PSV en pakt eerste prijs in historie

De vrouwen van Ajax hebben haar eerste prijs in haar historie gewonnen. Op het veld van AFC werd de bekerfinale met 2-1 gewonnen van PSV. Mandy Versteegt nam beide treffers voor haar rekening.

Voor zo’n 1500 toeschouwers (waaronder de zwangere Daphne Koster, Marc Overmars en de naar Arsenal vetrokken Anouk Hoogendijk) was het aan beide kanten wat aftasten. Pas na een half uur vielen de eerste grote kansen te noteren. Tot twee keer toe begon het gevaar bij Desiree van Lunteren. De spelmaker legde goed terug vanaf de achterlijn, maar Versteegt schoot naast. Drie minuten later leek de openingstreffer wel te vallen , maar na een goede aanval via Van Lunteren en Versteegt schoot Tessel Middag naast.

team vooraf

Een fout van keepster Marie Ubachs, die onnodig een corner weg gaf door de bal onder haar voet door te laten gaan, kreeg PSV haar beste kans. De corner die werd ingekopt door Myrthe Moorrees werd van de lijn gehaald.

Terwijl iedereen zich verzoende met een 0-0 ruststand viel de treffer als nog voor de Amsterdammers. Het schot van Middag werd door Angela Christ niet goed verwerkt en Versteegt schoot de rebound binnen (1-0).

Mandy Versteegt zorgt in de blessuretijd van de eerste helft voor de 1-0
Mandy Versteegt zorgt in de blessuretijd van de eerste helft voor de 1-0

De tweede helft was amper een paar minuten onderweg of de gelijkmaker lag toen PSV , na een ongelukkige handsbal van Suzanne Marees mocht Danielle van de Donk vanaf zestien meter aanleggen. Ubachs was kansloos (1-1).

Vlak nar rust scoort Danielle van de Donk uit een vrije trap al snel de gelijkmaker
Vlak nar rust scoort Danielle van de Donk uit een vrije trap al snel de gelijkmaker

Na zeventien minuten viel de winnende treffers. Een snelle counter van Ajax zorgde voor de prachtige 2-1. Van den Heiligenberg zette straks voor vanaf de linkerkant en Versteegt kwam goed voor haar tegenstander en kopte hard binnen. Versteegt miste tien minuten voor tijd nog een grote kans op de 3-1 waardoor het nog spannend werd in de laatste minuten.

Vertseegt 2-1

Trainer Ed Engelkes kon na drie extra minuten dan toch zijn armen in de lucht gooien. Na de landstitels met AZ pakt hij nu met Ajax de beker. De volle prijzenkast van de club heeft dus nu ook een beker die toebehoort aan de vrouwen.

Klik hier voor de video van de laatste minuten en de prijsuitreiking.

Foto’s Hans van Dijk

 

 

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)