Home / Algemeen / Ajax wint en nadert koploper
Paul Quasten scoorde twee keer en bracht Ajax daarmee de ruime overwinning

Ajax wint en nadert koploper

Zaterdag Hoofdklasser Ajax heeft een prima weekend achter de rug. Zelf won de ploeg van Bart Logchies met 4-1 van VVA’71 en daarnaast zeg het kooploper Sparta Nijkerk ook nog eens punten verspelen.

De achterstand van Ajax op Sparta Nijkerk bedraagt nu  nog maar drie punten. Pas op 14 december zullen de twee favorieten elkaar ontmoeten. Achtervolgers DOVO en DVS’33 leden allebei een gevoelige nederlaag.

DSC_0689

Ajax, dat nog steeds de geschorste Dennis Kaars moet missen, kwam na een kwartier op voorsprong door Glenn van Zoolingen. VVA’71 die door Logchies wordt gezien als een gevaarlijke en degelijke ploeg speelde aanvallender dan de Ajax-trainer had verwacht. Logchies; “Ze zetten veel druk en daar hadden we met name in de eerste helft wat moeite mee. Na de snelle 2-0 na rust moesten ze meer de aanval zoeken en dat gaf ons veel ruimte waar we goed van geprofiteerd hebben. Al moet ik zeggen dat we in de slotfase nog wel meer hadden kunnen scoren.”Drie minuten na rust was het aanvoerder Yuri Rose die voor de 2-0 zorgde.  Maar waar Logchies al vaker op hamerde gebeurde weer; de verslapping direct na een doelpunt. VVA’71 profiteerde en kwam door een prachtige knal van Marc Harlaux op 2-1.

Paul Quasten scoorde twee keer en bracht Ajax daarmee de ruime overwinning
Paul Quasten scoorde twee keer en bracht Ajax daarmee de ruime overwinning

Tussen de zestigste en de zeventigste minuut was het twee keer Paul Quasten die het doel trof en de eindstand op 4-1 bepaalde. Na de 3-1 schoot Clint van der Wal namens de gasten voor open doel nog hoog over.

Foto’s Rob van Vliet