Ajax wint met minimaal verschil van Huizen

Net als vorige week is Ajax zaterdag er opnieuw in geslaagd om de winst te pakken. De ploeg van Bart Logchies was vandaag met 1-0 te sterk voor Huizen. Het enige doelpunt werd gemaakt door Dennis Kaars. Na drie wedstrijden heeft Ajax zaterdag nu zes punten verzameld en staat het op een zesde plaats.

Oorspronkelijk stond de wedstrijd om 14.30 gepland, maar er werd pas een half uur later afgetrapt. Scheidsrechter Duindam kreeg tijdens zijn warming up last van een blessure en deze was zo ernstig dat het voor hem al einde wedstrijd betekende, voordat deze begonnen was. Nu moest er in alle haast een vervanger geregeld zien te worden en deze werd gevonden in de persoon van de heer Kooi. Iets na drie uur kon de wedstrijd tussen Ajax en Huizen alsnog van start gaan.

Paul Quasten
Foto Rob van Vliet: Paul Quasten in duel met Robbert de Graaf van Huizen

Het wachten had de spelers geen goed gedaan, De eerste helft was rommelig en daarmee niet al te best. Het was Ajax dat de eerste kans mocht noteren. Uit een corner van Paul Quasten was het Peter Post die gevaarlijk kon worden, maar doelman Brian Willemse wist zijn inzet te keren. Dat was tot de dertigste minuut het enige gevaarlijke moment in de wedstrijd. Ajax had meer balbezit, maar wist weinig tot niets te creëren en Huizen probeerde zich langzaamaan in de wedstrijd te spelen. Dat leidde tot een kleine mogelijkheid in de 32e minuut.  Gilermo Pengel produceerde een rollertje, die voorlangs het doel van Ajax doelman Danny Been ging. De beste kans was vijf minuten voor rust voor de Ajacieden. Een voorzet aan de rechterkant van Dennis Kaars bereikte aanvoerder Yuri Rose en zijn kopbal ging maar rakelings over. Met een 0-0 ruststand werd door beide ploegen de kleedkamers opgezocht.

In het begin van de tweede helft was het opnieuw Ajax dat zich het meest liet gelden. Maar pogingen van Quasten (uit een vrije trap) en Kevin de Visser (kopbal) waren niet gevaarlijk voor Willemse. Vrijwel uit het niets was daar dan toch ineens de treffer voor Ajax. In de 62e minuut was het Quasten die aan de rechterkant een voorzet kon geven op Kaars. Zijn aanname verschafte hem de ruimte om uit te halen en zijn schot ging onder Willemse door. Ondanks de achterstand was Huizen niet bij machte om het Ajax heel moeilijk te maken. De beste mogelijkheden na de 1-0 waren nog steeds voor de thuisploeg. Maar schoten van Rose en Kaars zorgden niet voor een uitbreiding van de score. Pas in de 90e minuut, toen beide trainers al hun wissels al gebruikt hadden, was daar bijna de gelijkmaker voor Huizen. Omar Limon kon zijn ploeg naast Ajax schieten, maar Jordi Meester was er als de kippen bij om gevaar te voorkomen. Het laatste wapenfeit kwam van de voet van Pengel, maar zijn schot ging over het doel van Been. Niet veel later blies de uitstekend leidende Kooi op zijn fluit en was de partij gespeeld.

doelpunt kaars
Foto Rob van Vliet: Dennis Kaars is verantwoordelijk voor het enige doelpunt

Na afloop gaf Dwight Gefferie, die de gehele wedstrijd speelde, toe dat Ajax niet in hele goede doen was. Gefferie: “Het was vandaag niet onze beste wedstrijd, maar we hebben het zeer professioneel uitgespeeld. We wisten dat Huizen via de flanken gevaarlijk kon worden, maar we hebben weinig weggeven.” Ondanks de mindere wedstrijd van vandaag zag Gefferie wel degelijk goede dingen terug in het spel van zijn ploeg. “Langzamerhand beginnen we elkaar beter te vinden. Vorig week zag je het al en vandaag komen ook er ook weer dingen waar we op trainen terug in de wedstrijd. Je ziet dat we het oppikken. Belangrijk is om toch de drie punten te pakken als het wat minder gaat en dat hebben we vandaag gedaan”, aldus een tevreden Gefferie.