Home / Algemeen / Ajax wint uit bij Quick Boys

Ajax wint uit bij Quick Boys

Ajax heeft zich vandaag weer in positie gebracht om de nacompetitie in de hoofdklasse te halen. Zelf won de ploeg van Bart Logchies met 0-1 uit bij Quick Boys en zag het concurrent VVA’71 met 0-3 verliezen tegen Bennekom. Die wedstrijd was er trouwens eentje met een dubbel gevoel bij de Amsterdammers. Bennekom heeft de tweede periode gepakt, maar als de ploeg bij de laatste vier eindigt, mag het niet deelnemen aan de nacompetitie en is er een extra plek via de ranglijst. Volgt u het nog? En dan was er ook nog Ter Leede, dat vandaag kampioen werd.

Het wedstrijdverslag komt vandaag van Ajax spits Dennis Kaars. Geblesseerd langs de zijnlijn was hij zo vriendelijk om een verslag uit te brengen voor Het Amsterdamsche Voetbal. Kaars zag dat de eerste helft gelijk op ging.

Kaars:’In de vijfde minuut was er een vrije trap voor Quick Boys die Galata op de lat schoot, daarna ging het gelijk op. Quick Boys zette ons wel vast, wat resulteerde in veel lange ballen van beide kanten. Net voor rust haalde Kevin de Visser in de zestien de achterlijn en zetten goed voor op Laurens ten Heuvel die de 0-1 maakte. Misa Danso had er nog meer uit kunnen halen, hij was dreigend. 0-1 was echter de ruststand.’

13042013Quick Boys-Ajax2

Na rust zag Kaars dat Ajax de betere ploeg was en Quick Boys geen offensief kon ontwikkelen.
Kaars:’Er waren wel een paar scrimmages voor onze goal, maar dat waren schermutselingen. Cvetkovic was er bij ons ingekomen en hij kreeg een dot van een kans, na weer een goede actie van De Visser. De bal eindigde tergend langzaam op de lat. Ook Mitchell van der Beld kreeg een enorme kans oog in oog met de keeper van Quick Boys, maar het lukte hem niet om te scoren. Ik vond niet dat Quick Boys als een team acteerde, het was meer los zand. De tweede ballen werden steeds meer door ons gewonnen en we kwamen eigenlijk niet meer in gevaar. Ik denk dat het een terechte 0-1 overwinning was.’

Quick Boys lijkt met dit verlies veilig te staan in de middenmoot, maar de ploeg moet oppassen dat het nog wel een paar punten pakt. Voor Ajax is het nog lang niet afgelopen. De Amsterdammers staan nu vierde met nog drie wedstrijden te spelen. Eerst komt Montfoort op bezoek en daarna volgt de cruciale wedstrijd uit bij VVA’71. Bij Ajax hoopt men dat dan op de laatste competitiedag thuis tegen Volendam een plek in de nacompetitie kan worden afgedwongen. Het is koffiedik kijken, maar mocht Ajax alle drie de wedstrijden weten te winnen, dan lijkt men zich verzekerd van een verlenging van het seizoen.

Ajax foto’s: Rob van Vliet

Dennis Kaars hoopt op dit scenario. De geblesseerde spits is binnen een paar weken weer fit en wil zich nog een paar keer laten zien. Voor ter Leede slechts bijzaak. Zoals u op onderstaande foto kunt zien, zijn zij gepromoveerd naar de topklasse. Volkomen terecht. In deze knotsgekke competitie waren zij de enige constante factor.

11042013 Ter leede kampioen