Home / Algemeen / Ajax wint verdiend spektakelstuk van Quick Boys

Ajax wint verdiend spektakelstuk van Quick Boys

Zo’n 1500 toeschouwers, negen gele kaarten waarvan een rode, nog een rode kaart, vijf doelpunten, spanning en een hectische slotfase. Het duel in de hoofdklasse tussen Ajax en Quick Boys had alles in zich. Ajax won meer dan verdiend met 3-2. Morgen (zondag) een uitgebreide samenvatting en reacties.

En daar was iedereen het na afloop over eens. Zowel Bart Logchies (Ajax) als Ted Verdonkschot) Quick Boys) konden niet anders dan concluderen dat Ajax de meer dan verdiende winnaar was. Verdonkschot: “ het si dat Ajax ons in de eerste helft vergeet af te straffen anders in het bij de rust al gespeeld.” Logchies: “ We hebben meer dan verdiend gewonnen. Een goede start van een zware reeks.”

 

Foto Rob van Vliet: De sfeer zat er al goed in toen voor de wedstrijd blauw (Quick Boys) bengaals vuurwerk werd afgestoken
Foto Rob van Vliet: De sfeer zat er al goed in toen voor de wedstrijd blauw (Quick Boys) bengaals vuurwerk werd afgestoken

Vanaf het eerste moment was duidelijk dat Ajax niets aan het toeval over wilde laten. De Amsterdammers waren veel feller dat de bezoekers uit Katwijk. Daarnaast wilde  ploeg van Logchies alles voetballend oplossen. Daar tegen over stond een mat Quick Boys.  Het was nog een wonder dat het eerste doelpunt pas in de zeventiende minuut viel. Yuri Rose, en Dennis Kaars hadden , met iets meer geluk, al twee keer kunnen scoren. Dat de treffer niet uit kon blijven was voor iedereen zichtbaar. Ook de in grote getale aanwezige Quick Boys supporters konden dat niet tegenspreken.

De 1-0 kwam na een vrije trap van Quick Boys. Iedereen stond voor de bal en Maarten Woudenberg speelde de bal in de breedte zo maar in de voeten van een Ajacied. De ontstane ruimte werd goed benut en uiteindelijk was het Dennis Kaars die de voorzet van Rience Schuurman eenvoudig kon binnen tikken.

Een prachtige snelle aanval via Van den Beld, Kaars, De Visser en Quasten had ene beter lot verdiend. Quasten, die door mocht omdat de in buitenspel positie staande Kaars niet aan het spel deelnam, ging allen op Kevin Sip af. De vleugelaanvaller wilde het veel te mooi doen en lobde de bal over Sip en de lat heen. Een simpele schuiver in de verre hoek had zeker voor de 2-0 gezorgd.

Barr Logchies ziet zijn pleeg meer dan verdiend winnen
Barr Logchies ziet zijn pleeg meer dan verdiend winnen

Quick Boys stelde daar geen enkele kans tegen over. Maar toch stond het ineens 1-1. Jeroen Ketting kreeg de bal in de zestien voor zijn voeten. De ervaren en geslepen spits heeft dan maar weinig tijd nodig; 1-1.

De tweede helft was nog geen kwartier oud of het stond 3-2. Yuri Rose tilde Ajax naar 2-1 en 3-1. Vooral zijn eerste treffer was van grootste schoonheid.  Na het terug leggen van Quasten haalde hij verwoestend uit. Sip kon er alleen maar naar kijken. De 3-1 was een razend snel uitgevoerde aanval. Nadat Kaars sublieme wijze de bal had doorgetikt, Quasten had teruggelegd  haalde de aanvoerder kon alleen op Sip af; 3-1.

Foto Rob van Vliet: Dennis Kaars krijgt de roide kaart van scheidsrechter Westland. De beelden zullen morgen uitwijzen of hij gelijk had!
Foto Rob van Vliet: Dennis Kaars krijgt de rode kaart van scheidsrechter Westland. De beelden zullen morgen uitwijzen of hij gelijk had!

De wedstrijd leek gespeeld. Een fout van Rience Schuurman, die de bal te mooi achter zijn standbeen wilde halen, leverde Quick Boys balbezit op. Joost Kuhlmann profiteerde en liet Jaap van Duijn vervolgens scoren (3-2). Het Katwijkse publiek geloofde er weer in en ging massaal achter haar ploeg staan. Het was niet altijd goed wat er volgde maar het werd wel spannend. Af en toen werd het scheidsrechter Westland misschien ook wat te veel. Onnodig gaf hij gele kaarten al viel er op de twee rode weinig aan te merken. Invaller Derk van der Plas mocht er af nadat hij tot twee keer toe binnen tien tellen zijn mond niet kon houden. Gevolg: twee keer geel. Ook Ajax haalde het einde niet met elf man. Dennis Kaars, die zelf zei de bal te willen blokken, vloog er veel te hard in en raakte  vol de enkel van Mike Brandjes.  De beelden (morgen te zien!) zullen meer duidelijkheid geven.

Quick Boys speelde alles of niets maar gescoord werd er niet meer en gezien het krachtsverschil was dat ook niet terecht geweest. Ajax klimt door de zege naar de tweede plaats.

Vrienden onder elkaar. Oud-AFC-ers Mike Ruijter (l) en Peter Post. De laatste won!
Vrienden onder elkaar. Oud-AFC-ers Mike Ruijter (l) en Peter Post. De laatste won!

Morgen (zondag) een uitgebreide samenvatting en reacties van trainers Bart Logchies en Ted Verdonkschot en Ajax-aanvoerder Yuri Rose. Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de hoofdklasse.

Foto’s Rob van Vliet