Foto Rob van Vliet: Glenn van Zoolingen speelt ook komend seizoen bij Ajax

Ajax zet goede stap richting bereiken nacompetitie

Zaterdag hoofdklasser Ajax heeft een goede stap gezet richting het bereiken van de nacompetitie. De ploeg van Bart Logchies won op Sportpark De Toekomst met 3-0 van SDC Putten. Bij rust stond het nog 0-0.

Loghcies: “We hadden voor rust al zoveel kansen dat we al lang afstand hadden moeten nemen. Aan de andere kant ben ik weer blij dat het bij rust 0-0 stond want door wat slordigheden kreeg Putten vlak voor rust twee enorme kansen.”

Vooral Dennis Kaars liet in het eerste bedrijf een aantal 100% kansen liggen. Logchies: “ Hij heeft er zeker drie of vier gehad die hij had moeten maken. Hij had met een been al in Barcelona kunnen zitten. Nu scoort hij helemaal niet.”

Foto Rob van Vliet: Dennis Kaars (rechts) miste in de eerste helft vier opgelegde kansen
Foto Rob van Vliet: Dennis Kaars (rechts) miste in de eerste helft vier opgelegde kansen

Gelukkig heeft Ajax ook nog de beschikking over meerdere spelers die kunnen scoren. Tien minuten na rust kopt Siver Abdulrahman uit een corner van Sergio Cameron de 1-0 binnen. Logchies: “Toen was het eigenlijk al gespeeld en leek het prijs schieten te kunnen beginnen.” Yuri Rose Zorgde na een kwartier met een prachtig afstandsschot voor de 2-0. In gevaar kwam Ajax geen moment meer. Vijf minuten voor tijd bepaalde middenvelder Glenn van Zoolingen de eindstand op 3-0.

Sergio Parris

Ook koploper Sparta Nijkerk en Quick Boys wisten te winnen. Logchies: “Maar de nummers vier (DVS’33) en vijf (Huizen) verliezen dus we doen goede zaken als het gaat om de derde plaats op de ranglijst. Daar moeten we ons op richten want die plek betekent dat we aan het eind van het seizoen nacompetitie spelen . Plek vier geeft die garantie nog niet. Vorig seizoen werden we derde en hadden we helemaal niets. Nu ziet het er een stuk beter uit.”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de zaterdag hoofdklasse.

Foto’s Rob van Vliet

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)