Fotograaf Rob van Vliet
Fotograaf Rob van Vliet

Ajax ziet koploper Sparta Nijkerk uitlopen

De zaterdagploeg van Ajax heeft zaterdag met 1-1 gelijkgespeeld bij DOVO. Koploper Sparta Nijkerk profiteerde optimaal van het puntenverlies van de hoofdklasser uit Amsterdam. Sparta Nijkerk won met 1-2 van Sportlust 46. ,,We staan nu vijf punten achter Sparta, heel zuur”, aldus een balende Ajax-trainer Bart Logchies.

Ajax nam via een treffer van Yuri Rose  al na drie minuten  de leiding. Jacky Testa la Muta maakte namens DOVO voor de pauze gelijk. ,,Het was een spectaculaire wedstrijd. Het kon twee kanten op”, concludeerde Logchies.

Fotograaf: Rob van Vliet. Ajacied Yuri Rose (met het kale hoofd) wordt gefeliciteerd. Hij heeft zojuist gescoord.
Foto Rob van Vliet: Ajacied Yuri Rose (met het kale hoofd) wordt gefeliciteerd. Hij heeft zojuist gescoord.

Ajax kreeg zaterdag de beste kansen op de zege. In het tweede bedrijf schoot Paul Quasten op de paal. Ook Mitchell van den Beld verprutste een grote kans. ,,Het was een aardige wedstrijd van onze kant. We speelden goed naar voren. Dit geeft vertrouwen voor de rest van het seizoen.”

De ploeg van Logchies had voor aanvang van het duel nog een theoretische kans op de eerste periodetitel. ,, Wij moesten sowieso met ruime cijfers winnen van DOVO en Sparta Nijkerk moest dan verliezen”, schetste Logchies. ,,De kans was dan ook heel klein, we waren er niet mee bezig.”

Ondanks de remise blijft Ajax tweede. De Amsterdammers hebben uit acht duels zeventien punten behaald.

Foto’s: Rob van Vliet.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)