Foto Rob Beense: Mohamed Ajnane

Ajnane (Chabab) “Telstar zou voor mij een fantastische nieuwe kans zijn”

Chabab-aanvaller Mohammed Ajnane kreeg afgelopen week de kans zich te bewijzen bij Telstar tijdens een trainingskamp in Antalya. Die kans greep hij aan en liet meteen een goede indruk achter. Trainer Michel Vonk gaf aan dat de Jupiler League-club serieus geïnteresseerd is in de aanvaller. Hoewel het nog voorbarig is, hoopt Ajnane er stiekem wel op.

Ajnane kwam zaterdagavond met een goed gevoel terug uit het Turkse Antalya. “Ik heb de kans gekregen me te bewijzen en heb die ook aangegrepen. De trainer was positief en ik heb twee oefenwedstrijden meegespeeld. Daar heb ik een positief gevoel aan overgehouden. Nu ga ik gewoon weer terug naar Chabab, al blijf ik wel meetrainen bij Telstar.”

Na drie seizoenen bij FC Volendam en één bij FC Eindhoven streek Ajnane afgelopen zomer via Zwaluwen ’30 neer bij zondag Hoofdklasser Chabab. Een jaar om hard te werken aan een terugkeer in het betaalde voetbal. “Ik heb hier bewust voor gekozen om te investeren in mezelf. Maar het zou wel fijn zijn als ik weer de stap terug naar een bvo kan maken.”

Na drie jaar in de jeugd van FC Volendam te hebben gespeeld, kwam Ajnane tussen 2008 en 2011 uit voor FC Volendam in de Jupiler League. Foto: FC Volendam
Na drie jaar in de jeugd van FC Volendam te hebben gespeeld, kwam Ajnane tussen 2008 en 2011 uit voor FC Volendam in de Jupiler League. Foto: FC Volendam

Een kans daarvoor krijgt de aanvaller nu bij Telstar. Hij traint al sinds eind december twee keer per week mee in Velsen-Zuid en dat kreeg een vervolg met het trainingskamp in Antalya. Dat verliep zo goed, dat trainer Michel Vonk tegenover RTV Noord-Holland aangaf serieuze interesse te hebben in Ajnane . “Het is mooi om zoiets te horen, maar er is nog niets concreet. Natuurlijk hoop ik wel dat Telstar met een aanbod komt.”

Zolang er nog niets officieel is, blijft Ajnane actief voor Chabab. “Ik ga er gewoon vanuit dat ik het seizoen bij Chabab afmaak. Tot die tijd blijf ik me ontwikkelen: bij Chabab, meetrainen bij Telstar en zaalvoetbal bij Hovocubo. Ik moet gewoon hard trainen, meer kan ik niet doen. Al moet ik wel eerlijk zijn dat wanneer Telstar een contract voor me klaar heeft liggen, ik meteen naar Velsen ga. Misschien ben ik een optie voor volgend seizoen. Het zou voor mijn een fantastische nieuwe kans zijn.”

Foto boven: Rob Beense

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)