Alami Ahannach wacht met Chabab al bijna vijf maanden op zege

Alami Ahannach, trainer van Topklasser Chabab, ziet zijn team aanstaande zondag een overwinning boeken in de wedstrijd tegen VVSB. Het duel wordt gespeeld op Sportpark Sloten. Chabab besloot deze week haar thuiswedstrijden de rest van het seizoen niet meer te spelen bij DWS. Ahannach voorspelt deze week  HAV Poule #20.

De laatste keer dat  Chabab een punt wist te pakken was op acht december. Toen werd het in Heemskerk 1-1 tegen ADO’20. De laatste zege was op 19 januari tegen HSC’21 (2-0), maar die wedstrijd werd ongeldig verklaard. De laatste zege in competitie verband dateert dus al weer sinds 22 september 2013. Toen werd op Sportpark Spieringhorn HBS met 3-1 verslagen. Chabab boekte dit seizoen drie overwinningen. Ook WKE en Juliana werden verslagen. Die wedstrijden waren ook in augustus en september van het vorig jaar. In de beker boekte de ploeg van Ahannach wel overwinningen. Zo werd afgelopen week ZSGOWMS (derde klasse zondag) met 2-0 verlagen door twee treffers van Bilal El Yacoubi.

Foto Wim Busschers: Op 19 januari won Chabab met 2-0 van HSC'21. Later werd die wedstrijd ongeldig verklaard
Foto Wim Busschers: Op 19 januari won Chabab met 2-0 van HSC’21. Later werd die wedstrijd ongeldig verklaard.

Ahannach: “We gaan tegen VVSB hetzelfde spelen zoals we dat altijd doen. Het gaat er bij ons om dat we nu eens geen onnodige fouten maken. Vaak zijn het steeds individuele fouten waardoor we doelpunten tegen krijgen.”

Chabab speelt dus zondag op kunstgras en niet op gras. De rest van dit seizoen zal dat het geval zijn bij de thuiswedstrijd op Sportpark Sloten. Ahannach: “Ik denk dat kunstgras ons wel goed ligt. De manier van spelen komt daar beter tot uiting. Onze jongens zijn spelers die goed op kunstgras kunnen voetballen. Beter dan op een slecht grasveld zoals we bij DWS hadden.”

Naast een overwinning voor Chabab ziet Ahannach ook koploper AFC winnen bij Leonidas. Eerder dit seizoen verloor AFC van de Rotterdammers. De regionale derby in de zaterdag eerste klasse B wordt volgens de trainer een prooi voor WVHEDW (tegen Aalsmeer). En in 2B (zondag) ziet hij de tweede periodetitel gaan naar SV Hoofddorp.

Denkt u het beter te weten dan de trainer van Chabab? Doe dan nu mee aan onze HAV Poule. Deelname is gratis. Je dient alleen over een account bij Nederbet te beschikken. Deze kun je gratis aanmaken via onze HAV Poule pagina. Vervolgens laat je je voorspelling achter als reactie op dit bericht of post je je voorspelling op Facebook. Mailen kan ook: info@hetamsterdamschevoetbal.nl

De complete voorspelling van Alami Ahannach ziet er als volgt uit:

Ahannach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!