Ale van der Zee nieuwe trainer De Dijk

Ale  van der Zee keert terug bij De Dijk. De oefenmeester gaat per direct aan de slag bij de club waar hij van 2010 tot 2012 al werkzaam was. Van der Zee gaat samen met Marco van Galen de trainingen leiden en coaching geven aan het eerste elftal.Van der Zee tekende een contract tot het eind van het seizoen.

Van der Zee. “Ik vind het toch wel verrassend dat ze bij mij zijn gekomen. Ik ben er toch twee jaar uit geweest. Nadat ik bij De Dijk ben vetrokken heb ik geen andere club meer gehad. Ik ben overal wezen kijken en heb De Dijk natuurlijk wel in de gaten gehouden. Ik stond ook vaak langs de lijn. De groep is wel een beetje veranderd, maar  veel jongens ken ik nog. Dus dat is natuurlijk wel een voordeel.”

Van der Zee gaat samen met Marco van Galen het seizoen afmaken. De rolverdeling is duidelijk.  Van der Zee: “Ik heb toen ook al twee jaar met Marco samen gewerkt. En dat is naar ieders tevredenheid goed verlopen. We denken het zelfde over voetbal. Marco heeft het de laatste weken goed gedaan en de jongens zijn blij met zijn manier  van werken. Ik zal er dus niet  veel aan veranderen. We gaan het gewoon samen doen. Ik praat niet zo graag over de rol van hoofdtrainer en assistent. Uiteindelijk zal natuurlijk wel iemand de klappen op moeten vangen als het niet goed gaat. En dat ben ik dan. Mochten we het ergens niet over eens zijn, maar dat zal weinig gebeuren, dan ligt de eindverantwoording bij mij.”

Van der Zee is in ieder geval tot aan het eind van het seizoen aan De Dijk verbonden. Daarna zal er worden geëvalueerd. Vanavond (donderdag) staat de oefenmeester, die jarenlang trainer was OSV, nog niet voor de groep. Van der Zee: ” Ik ben veertig jaar getrouwd en het stond al heel lang vast dat we een paar dagen naar Milaan zouden gaan. Zondag kom ik terug en dan sta ik maandag voor het eerst op het veld.”

De opdracht Die Van der Zee heeft meegekregen is duidelijk. Van der Zee: “Het doel van De Dijk aan het begin van het seizoen was meedoen om het kampioenschap. Dat is niet veranderd. En anders moeten we minimaal een periode halen. We hebben nu natuurlijk een achterstand opgelopen. Dus als je mee wilt doen om de titel zal je misschien wel twee periodes moeten winnen. Dat is het streven van de club en daar sta ik achter. Er is maar een doel en dat is de Topklasse.”

 

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)