Alex de Bruijne (JOS): ”Ben nog niet op 100%”

Voor Alex de Bruijne en zijn JOS/Watergraafsmeer zit de eerste seizoenshelft erop. De centrale verdediger sluit met zijn ploeg het jaar 2015 af op de achtste plaats in de Zondag Hoofdklasse, de plek waar het vorig seizoen eindigde. De Bruijne blikt terug op de afgelopen maanden, waarin hij zijn rentree maakte na een zware blessure.

JOS/Watergraafsmeer kende een aardige competitiestart en draaide bovenin mee, totdat de maand november aanbrak. De Bruijne:” Daarin speelden we achtereenvolgens tegen De Dijk, Westlandia en OFC. We wisten van te voren al dat dit moeilijk ging worden. Tegen De Dijk waren we nog dichtbij een stunt maar over het algemeen kwamen we net een beetje tekort in deze wedstrijden.”

JOS/Watergraafsmeer leek zich te herstellen van deze tik met een 0-2 zege bij Nieuw Utrecht. Maar ook tegen ADO’20 en RKAVV ging het mis. ”In deze wedstrijden ging het qua veldspel goed. We vergeten alleen om de trekker over te halen. We kunnen de winterstop goed gebruiken om onze rust te pakken en de rug te rechten. Wij gaan zeker nog veel punten pakken.” Voor de Bruijne en zijn kompanen is dit het tweede seizoen in de Hoofdklasse. ”Deze club heeft niet de illusie om naar de Topklasse te gaan. Het is moeilijk om te concurreren met bijvoorbeeld De Dijk en OFC, waar veel geld geïnvesteerd wordt. Bij JOS staat het plezier voorop en is de derde helft ook belangrijk. De kern van deze ploeg speelt al een behoorlijke tijd samen.”

Kaars-en-De-Bruijne
Alex de Bruijne (rechts) in duel met Dennis Kaars

Zondag 22 maart 2015 is een dag die de Bruijne en JOS/Watergraafsmeer niet snel zullen vergeten. Op die dag brak hij in de wedstrijd tegen VOC zijn kuitbeen. De Bruijne herstelde goed van deze zware kwetsuur en stond bij aanvang van dit seizoen alweer binnen de lijnen. Al zijn de gevolgen nog altijd voelbaar. ”Er zit nog een plaat in mijn onderbeen waardoor mijn bewegingsvrijheid niet optimaal is. Tijdens en na de wedstrijden heb ik daar last van gehad. Het gaat iedere week beter maar ik ben nog niet op 100%. Ook mijn enkel kan de winterstop goed gebruiken om te herstellen.  Aan het einde van het seizoen gaan we kijken of die plaat weggehaald kan worden.”

 

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!