Alex de Bruijne lang uitgeschakeld met gecompliceerde kuitbeenbreuk

Voor Alex de Bruijne eindigde de met 2-3 overwinning van JOS Watergraafsmeer op concurrent VOC met een vervelende nasmaak. De verdediger, die eerder al verantwoordelijk was voor de 0-1, ging met de bal aan de voet richting het vijandelijke goal af maar werd daar getorpedeerd door een van de verdedigers van VOC. “Ik ging een een-tweetje aan met Renger en kreeg een vrije doortocht richting de goal totdat ik opeens vanaf de zijkant een doodschop kreeg.”

De Bruijne werd na afloop van de wedstrijd naar een ziekenhuis in Rotterdam vervoerd waar een gecompliceerde kuitbeenbreuk werd vastgesteld. “Ze wilden me eigenlijk in Rotterdam houden maar ik had aangegeven liever in Amsterdam te worden geopereerd en dat was geen probleem. Inmiddels lig ik thuis met mijn been in het gips. Maar ik kan maandag pas geopereerd worden omdat eerst de zwelling in mijn been moet zijn weggetrokken.”

De Bruijne incident 1

De club van de Bruijne, JOS Watergraafsmeer, won uiteindelijk met 2-3 doordat Patrick Lokken de bal na een ingooi niet teruggaf aan VOC maar twee man omspeelden en scoorden nadat VOC de bal eerder uit sportief oogpunt had uitgeschoten. “Ik denk het door mijn duel een hele rare wedstrijd is geworden want daarvoor was er niets aan de hand. Maar ik ben blij dat we hebben gewonnen want als je dit soort overtredingen maakt verdien je het niet om te winnen.”

De charge op de Bruijne werd door scheidsrechter Kloeze slechts bestraft met een gele kaart tot onvrede van de Bruijne: “De scheidsrechter zelf maakt de overtreding natuurlijk niet, maar het had een rode kaart moeten zijn.” Ook voor de verdediger van VOC heeft de Bruijne geen goed woord over: “Ja ik ben zeker boos. Hij kwam veel en veel te laat en nam bewust het risico om mij te blesseren.”

Been Alex de Bruijne

Zijn Facebook-pagina stroomde de afgelopen dagen vol met steunbetuigingen en dat doet de Bruijne goed: “De blessure gaat er helaas niet van weg, maar het geeft me wel een goed gevoel.” Wat de Bruijne een minder goed gevoel geeft is dat hij de slotfase van de competitie aan zijn neus voorbij ziet gaan. “Daarom ben ik ook blij dat ze gewonnen hebben. Het gat met de nacompetitie is nu negen punten dus we hebben het zelf in de hand. Ik ga er vanuit dat ik volgend jaar gewoon weer in de Hoofdklasse kan voetballen.”

Hoe lang de Bruijne aan de kant staat weet hij zelf ook nog niet. “De doktoren hebben daar nog niets over gezegd. Ik heb in 2007 ook al eens mijn kruisband afgescheurd en toen zat ik negen maanden aan de kant.”

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s wedstrijd: Martin van Zurk

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)