Foto: Mario Wormhoudt | Alex de Bruijne en Maurice Renger (achter) spelen volgend seizoen weer samen in het shirt van JOS/Watergraafsmeer

Alex de Bruijne, Raymond Dirven en Teddy Janssen blijven JOS trouw

Door het aanstaande vertrek van Maurice Renger en Patrick Lokken twijfelde ook Alex de Bruijne even over zijn toekomst bij JOS/Watergraafsmeer. Toch draagt de 30-jarige verdediger/middenvelder ook volgend seizoen het shirt van de zondag Hoofdklasser. Ook doelman Raymond Dirven en verdediger Teddy Janssen blijven langer bij de Amsterdammers.

“Maurice en Patrick zijn goede vrienden van mij. Er zal een stukje gezelligheid van hun verdwijnen. De jongens die blijven zullen dat op moeten vangen”, zegt De Bruijne. “Het is even afwachten wat er met de selectie gaat gebeuren. Nu is er een behoorlijke kloof tussen de routiniers en de jongere spelers. Jongens als Raymond Dirven, Richmond Bossman en ik. Daarna komen Roy Bussman en Teddy Janssen, maar daar zouden we er nog wel een paar van kunnen gebruiken. Het zou mooi zijn als dat gat iets meer opgevuld wordt.”

Foto HAV | Raymond Dirven is bezig aan zijn eerste seizoen bij JOS

Hij is momenteel bezig aan zijn zevende seizoen op Sportpark Drieburg. “Sinds ik bij JOS speel, zit ik hier op mijn plek. Ik woon in Amsterdam-Oost, voetbal in Oost en werk in Zuid. Dat is allemaal lekker in de buurt. Het is een fijne combinatie voor mij. Ik heb niet meer de behoefte om ver te reizen voor een andere club. Plezier en een goede sfeer staan hier hoog in het vaandel, wij willen er ook bij presteren. Het gevoel is nog altijd erg goed.”

Dat terwijl de resultaten de laatste weken behoorlijk tegenvallen. In 2017 werden slechts twee punten gepakt, waardoor de Amsterdammers zijn afgezakt naar achtste plaats. Komend weekend gaat JOS op bezoek bij nummer tien Hoogland. “We hebben een kloteperiode achter de rug, maar tegen Heerenveen (1-1) hebben we weer een stap in de goede richting gezet. Het vertrouwen komt met de week meer terug. We willen dit seizoen goed afsluiten. Ik maak me echt geen zorgen om lijfsbehoud, zover zal het ook niet komen.”

Foto Martin van Zurk
Foto Martin van Zurk | Teddy Janssen kwam dit seizoen weinig in actie

Naast De Bruijne speelt ook Raymond Dirven volgend seizoen nog voor JOS/Watergraafsmeer. De 37-jarige doelman verdrong Colby Harmon (die daardoor op zoek gaat naar een nieuwe club) uit de basis. Teddy Janssen, die momenteel met veel blessureleed kampt, gaat voor zijn derde seizoen bij de Amsterdammers. Bovendien hebben de Amsterdammers ook een aantal talenten vastgelegd voor volgend seizoen: Davey Claus, Daley Venghaus, Tiago Conceicao dos Santos, Delano Groeneveld, Igor Jozefzoon, Michael Markes, Tyshawn Okoh, Joost van Unen, Revelinio Slijters en Ludwig Gamp.

Foto boven: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)