Alex de Bruijne stopt per direct bij Ajax

Alex de Bruijne, die in de zomer overkwam van JOS/Watergraafsmeer, komt dit seizoen niet meer in actie voor zaterdag Hoofdklasser Ajax. De verdediger kan het voetballen op hoog niveau momenteel niet combineren met zijn werkzaamheden. Een definitief eind van zijn loopban wil De Bruijne het nog niet noemen.

“Het is op dit moment allemaal te veel”, zegt hij. “Vorig seizoen bij JOS had ik daar al mee te kampen. Het plezier verdween. Ik hoopte bij Ajax op een frisse start in een nieuwe omgeving, maar ik merkte dat ik nog steeds het plezier niet had terug gevonden. Drie keer trainen en een wedstrijd per week breekt me op dit moment op. Ik moet echt aan mezelf denken.”

De dertigjarige verdediger speelde wel een aantal wedstrijden mee in de voorbereiding van Ajax, maar afgelopen zaterdag in de finale van de Zuiderzee Cup tegen VVOG ontbrak hij al. “Het was een moeilijke beslissing, maar naast werk en voetbal hield ik geen seconde meer over. Daardoor raakte ik het plezier kwijt en daar doe ik het wel voor.”

Foto Martin van Zurk | Alex de Bruijne in actie namens JOS tegen Hollandia op 16 september 2016

Het einde van zijn loopbaan wil De Bruijne het niet noemen. “Dit seizoen kom ik niet meer terug, maar het is zeker geen definitief afscheid.”

De Bruijne begon op zijn vijfde met voetballen bij Arnemuiden in Zeeland. Via de jeugd van Groen-Wit en de hele jeugdopleiding van Go Ahead Eagles kwam hij via Vaassen en AGOVV uiteindelijk in 2010 bij Ajax terecht. Na twee jaar verhuisde hij naar JOS/Watergraafsmeer waar hij vijf jaar speelde. In de zomer keerde hij terug naar Ajax.

Foto boven Het Amsterdamsche Voetbal

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!