Alex de Bruijne volgt Renger van JOS/Watergraafsmeer naar Ajax

Na zeven seizoenen JOS/Watergraafsmeer keert Alex de Bruijne komende zomer weer terug op Sportpark de Toekomst. De 30-jarige verdediger gaat het shirt van Ajax weer dragen en volgt zijn goede vriend Maurice Renger van JOS/Watergraafsmeer naar de zaterdag Hoofdklasser. Tussen 2008 en 2010 speelde De Bruijne ook al voor de Amsterdammers.

Vrij snel nadat bekend werd dat de verdediger ondanks zijn ja-woord zou vertrekken bij de zondag Hoofdklasser, hingen meerdere clubs aan de lijn. “Er zaten een paar eerste- en tweedeklassers tussen, maar toen Swift en Ajax belden, was het voor mij duidelijk dat ik tussen die twee clubs de keuze zou maken. Ik heb bij beide clubs een goed gesprek gehad, maar Ajax geeft mij toch het beste gevoel. Dat Maurice (Renger, red.) erheen gaat, heeft ook een beetje meegespeeld. Hij is een goede vriend en dat maakt het toch iets makkelijker.”

In zijn eerste periode bij Ajax speelde De Bruijne nog samen met Siver Abdulrahman (aanvoerder) en Sergio Cameron (assistent-trainer). “Het is leuk om weer terug te keren, ik heb hier al twee jaar gespeeld. Ik wil het plezier weer terugvinden en denk dat dit bij Ajax goed kan. Ze willen meedoen voor promotie naar de Derde Divisie. Ik hoop zelfs op het kampioenschap.”

Tegenover zijn komst naar de Amsterdammers staat het vertrek van Donaldo Sanches Silva. De linksback kwam dit seizoen weinig aan spelen toe en vertrekt naar derdedivisionist Rijnvogels. Ajax heeft de selectie voor volgend seizoen bijna rond en zoekt door het vertrek van Rowendy Schoop (Nieuwerkerk) en Joost Heij (Amstelveen) alleen nog een spits.

Foto boven: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)