Alje Wiltenburg

Alje Wiltenburg verruilt OFC voor Olympia Haarlem

Alje Wiltenburg verruilt OFC deze zomer voor Olympia Haarlem. Hij wordt daar herenigd met Barry Tjeertes, die bij OFC zijn assistent-trainer was.

De stap van de Derde Divisie naar de derde klasse is niet zo voor de hand liggend, maar geeft Wiltenburg juist de ruimte om zich ook op maatschappelijk vlak te gaan ontwikkelen: “In december belde Barry me en zei dat hij misschien iets leuks voor me had. Bij Olympia Haarlem was een plek als technisch jeugd coördinator en ik hoop in de loop van de tijd ook TC2 te gaan halen. Die opleiding is lastig te combineren met zelf op hoog niveau voetballen. En als ik zelf stop met voetballen, wil ik in de voetballerij blijven. Dan heb je die papieren gewoon nodig.”

Hij zet als voetballer dus bewust een stapje terug: “Maar aan helemaal stoppen heb ik niet gedacht, ik vind voetballen nog veel te leuk. Het niveau is wel anders, maar Olympia wil bovenin meedoen en zal altijd spelen om te winnen.”

In Haarlem gaat hij aan de slag om het niveau van de jongste jeugd omhoog te krijgen: “Het doel is om de kwaliteit en kwantiteit van de jeugd tot en met O13 te verbeteren, waarbij plezier natuurlijk voorop staat. Daar komen bijvoorbeeld ook activiteiten in de vakanties bij en plannen om de verbinding te zoeken met de wijk.” Hij is onder de indruk van de faciliteiten van de club en kijkt er dan ook naar uit om aan de slag te gaan: “Als je aan komt lopen, zie je al dat het complex gewoon Tweede of Derde Divisie waardig is. Er zijn ontzettend veel faciliteiten, ook voor de jeugd.”

Maar voor het zover is, hoopt hij zijn tijd bij OFC nog goed af te kunnen sluiten: “Ik heb een hele mooie tijd gehad bij OFC en had er zo nog een paar jaar kunnen spelen, maar dit was voor mij gewoon een hele mooie kans.”

Foto: Ellis Hilterman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC