Almeerder Cees Toet geniet bij Topklasser IJsselmeervogels

Cees Toet nam afgelopen zomer (voorlopig) afscheid van het betaald voetbal. De 28-jarige verdediger speelde meer dan honderd wedstrijden voor Almere City FC. Hij was jarenlang een vaste waarde in zijn woonplaats Almere. Momenteel speelt hij bij Topklasser IJsselmeervogels.

“Over drie weken staat de derby tegen Spakenburg op het programma. Daar kijk ik echt naar uit”, vertelt Toet. “Het is dan een groot gekkenhuis in het dorp. Toen ik in maart mijn contract tekende, bezocht ik kort daarna de derby. De sfeer was echt geweldig.”

Toet, die meer dan tweehonderd wedstrijden in het betaald voetbal speelde, koos afgelopen maart bewust voor IJsselmeervogels. “Door deze keuze kan ik mij ook op andere vlakken ontwikkelen. Ik werk nu parttime als sportinstructeur bij een sportschool in Almere. Daar ben ik al een tijdje geleden mee begonnen, maar dat deed ik zo af en toe. Sinds dit jaar ben ik daar actiever mee bezig, omdat ik verder wil in die branche.”

De kop- en fysiek sterke mandekker moest in het begin wennen, omdat hij niet meer vijf keer per week hoefde te trainen. “Ik heb tien jaar lang elke dag op het veld gestaan”, gaat Toet verder. “Ik train nu drie avonden per week. Daardoor had ik ineens veel tijd over. Gelukkig ben ik uitstekend opgevangen bij IJsselmeervogels.”

Met IJsselmeervogels kende de inwoner van Almere, die vorig seizoen met Almere City een periodetitel won, een prima start. “We stonden enkele weken bovenaan, maar momenteel draaien we iets minder.” Door de mindere reeks zakte de ploeg uit Spakenburg naar de zevende plaats in de Topklasse Zaterdag. “We willen natuurlijk zo hoog mogelijk eindigen, maar als we aan het einde van het seizoen bij de eerste zeven staan, ben ik tevreden. Want dan promoveren we naar de tweede divisie.”

Toet ligt tot het einde van de huidige jaargang vast. “Natuurlijk hoop ik dat ik mag blijven. Het voetbal in de Topklasse ligt mij. Het is een heel behoorlijk niveau. Soms lijkt het wel op voetbal in de Jupiler League, waar de nadruk meer ligt op fysieke kracht. Toch sluit ik een terugkeer in het profvoetbal ook niet uit”, besluit hij met een knipoog.

Foto: Ron Baltus, www.sportshots.pro. Cees Toet in het shirt van Almere City FC in actie tegen Jong PSV.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)