Almeerse voetbalclubs kijken uit naar Wintercup: “Hoort bij de stad”

Het evenement was een paar jaar van de kalender, maar sinds eind 2014 is de Wintercup Almere weer in ere hersteld. Op 27, 28, 29 en 30 december nemen alle Almeerse amateurclubs het in de zaal tegen elkaar op. “Het is een geweldige afsluiting van het jaar”, vertelt Rini Walburg, voorzitter van Waterwijk.

“De Wintercup hoort bij Almere”, vindt Ernesto Romano. De preses van Forza Almere zette de Wintercup twee jaar terug weer op de agenda. “Tijdens het overleg met de voorzitter van de Almeerse clubs kaartte ik het aan. Er werd direct enthousiast op gereageerd.”

Aan de Wintercup doen naast Forza en Waterwijk ook FC Almere, Sporting Almere, Buitenboys en AS’80 mee. Van alle clubs komen de alle leeftijdscategorieën in actie, de club die de meeste punten haalt wint het toernooi. “We organiseren dit voor de jeugd. Vooral van de mini’s kan ik genieten.”

Walburg sluit zich hierbij aan: “We willen graag winnen, maar het draait echt om de gezelligheid. Daarom hebben we er ook voor gekozen om terug te gaan de sporthal in Waterwijk. Die is beter bereikbaar dan de Topsporthal en het is er gezelliger.”

Bijna twee decennia werd de Wintercup georganiseerd door Gerard Baljet, een plaatselijke ondernemer. “Er kwam een kink in de kabel. Daardoor stopte het”, legt Romano uit. “Het is zonde dat het enkele jaren is weggeweest. Toen wij voorstelden aan de gemeente Almere  om het in eigen beheer te organiseren waren zij gelijk enthousiast. Wij kregen direct volop hulp.”

Waterwijk won vorig jaar de prestigieuze beker. “Het was een spannende strijd. Het ging lang gelijk op”, zegt Walburg. “Ik durf geen voorspelling te doen welke club eind december de beker wint.” Ook Romano durft niet te zeggen wie de uitgesproken favoriet is. “Dat is een lastige vraag, maar als wij de Wintercup voor de tweede keer in de clubhistorie winnen, krijgt ook die beker een mooie plaats in onze kantine”, besluit de voorzitter van Forza met een glimlach.

Foto: Facebook Ruud Pelt. De E1 van Waterwijk wint de cup in hun categorie en sprokkelt de nodige punten bijeen voor de ‘Overall’ stand. 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!