Almere City-speler Soufyan Ahannach: “Leren voetballen bij VVA/Spartaan en DWS”

Soufyan Ahannach besliste vrijdagavond de knotsgekke competitiewedstrijd tussen FC Emmen en Almere City FC. De flegmatieke middenvelder van de Jupiler Leagueclub uit Almere maakte in de 93e minuut de 6-5. De geboren Amsterdammer speelde in de jeugd van VVA/Spartaan en DWS.

“Bij VVA/Spartaan ben ik in de D-junioren begonnen”, vertelt Ahannach. “Daar heb ik twee jaar gespeeld, maar ik wilde graag op een hoger niveau spelen. Bij Spartaan, waar ik heb geleerd om in teamverband te spelen, speelde ik in de hoofdklasse en bij DWS kon ik op divisieniveau gaan spelen. Daarom schreef ik mij in voor een selectietraining bij DWS.”

Ahannach viel direct op door zijn flegmatieke spel. “Ik werd aangenomen voor de C5, maar ik kwam gelijk in de C1 terecht”, zegt hij met een glimlach. “Bij DWS heb ik drie jaar seizoenen met veel plezier gespeeld. Toen ik in de B1 zat besloot ik mij in te schrijven voor de talentendagen van Almere City FC, daar werd ik bijna direct aangekomen.”

De middenvelder komt niet meer bij zijn oude amateurclubs, maar hij volgt het amateurvoetbal wel. Ahannach is de jongere broer van Alami Ahannach, oud-trainer van Chabab en nu Topklasser Magreb ’90. “Ik heb veel bewondering voor hem en het lijkt mij enorm leuk om vaker met hem samen te werken. Hij is al een keer mijn coach geweest toen ik in een team zat van Marokkaanse voetballers uit de Jupiler League. Dat was wel apart, want thuis zijn we erg losjes in de omgang.”

De 20-jarige Ahannach blikt tot slot terug op de meest memorabele zege van Almere City FC in tien jaar betaald voetbal: 5-6. Hij maakte in blessuretijd op fortuinlijke wijze de winnende treffer. “Hoe ik die goal heb gemaakt? Via mijn knie kwam hij op mijn neus terecht, waarop de bal over de keeper ging. Wat een treffer, die paste perfect in die knotsgekke wedstrijd, waarin we tien minuten voor tijd nog met 3-5 voor stonden.” Door zijn goal steeg zijn ploeg van oud-OSV trainer Jack de Gier naar de zeventiende plek in de Jupiler League.

Foto: Ron Baltus (www.sportshots.pro)

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!