Almere grossiert in missen van kansen

Het duel in de derde klasse C tussen FC Almere en het Amersfoortse VOP was een aantrekkelijk duel om te zien. De ploeg van Almere coach Maurice Ligeon wist zich velen kansen te scheppen maar afmaken was er niet bij. VOP won met 1-2.

Het duel begon met twee ploegen die enigszins elkaar aftastte maar al snel kreeg de thuisclub de overhand, maar was de counter van de gasten levensgevaarlijk. Een aanval over links kwam bij Richard Pietersen maar zijn schot verdween over het doel van Jeffrey Scheggetman.

Almere beet goed van zich af en even later was er ook voor Coersen van Almere een kans maar ook hier geen doelpunt. VOP, dat voetbaltechnisch minder in huis had als moest het van de inzet hebben en was hierdoor dan ook veelvuldig in balbezit en kwam dan ook steeds gevaarlijk via de zijkanten voor het Almeredoel maar echt doelrijpe kansen waren er niet.

De thuisclub kreeg later toch een behoorlijk veldoverwicht en waren er kansen voor Mike de Blieck en Marcel Haselbekke maar simpel werden de kansen verprutst. Ook bij de gasten liep het niet zoals men had verwacht want ook hier waren het Rick Schopping en Marvin Snijders die slordig met de kansen omgingen. In de 23e minuut had Almere dan toch op voorsprong moeten komen toen  uit een pass van Coersen  Mike de Blieck uit kon halen maar hij zag zijn inzet gestopt door doelman Dennis Spoel van VOP. Niet veel later hadden de gasten weer geluk toen Marcel Haselbekke  een lob via de lat over het doel zag gaan.

Aan de andere kant was VOP koelbloediger met de geboden mogelijkheden en wist men in de 30e minuut de score te openen toen Richard Pietersen vrijgespeeld werd en zijn schot in eerste instantie door Scheggetman werd gestopt maar de doelman kreeg de bal niet klemvast en profiteerde Mark van Elst met een hard schot hier optimaal van 0-1. Almere leek enigszins aangeslagen maar herstelde zich uitstekend en was in de 35e minuut dicht bij de gelijkmaker maar voor de zoveelste keer was er voorin te weinig overleg en was er weer een kans verkeken.

Na de thee was goed te zien dat Almere coach Ligeon  zijn ploeg opdracht had gegeven snel zaken te doen, kansen waren er legio maar net als voor de rust weinig rendement dus geen doelpunten. Door beiden clubs werd halverwege de tweede helft flink gewisseld maar voor Almere leverde dat vooralsnog niets op en ook de gasten hadden alle moeite om de  kansen te benutten. Uiteindelijk lukte het FC Almere dan toch om de gelijkmaker te forceren toen een aanval over links goed werd voorgezet en de net ingevallen Nick Stots het laatste tikje kon geven 1-1. Alles wat Almere was leefde weer op en gezien het grote veldoverwicht kon de winnende treffer niet uitblijven, herhaaldelijk was daar de mogelijkheid voor maar zoals altijd valt de goal dan aan de andere kant.

VOP wisselde nog een paar keer en men kreeg het geluk aan hun kant toen Burak Nalbantoglu na een doorkopbal de winnende treffer in kon schieten 1-2 en was Almere de geslagen ploeg, dit alles in de blessuretijd  Deze domper kwam de ploeg uit Almere Haven niet meer te boven en bleef deze stand op het scorebord staan en was er weer geen winst in een thuiswedstrijd.

De teleurstelling was groot en Almere coach Maurice Ligeon vond dat de gasten een gestolen overwinning behaalde maar de coach voegde daar wel aan toe dat zijn ploeg kansen genoeg had gehad om de winst in Almere te houden. VOP coach Wim de Haas was een gelukkig man,”we kwamen voor een punt maar kregen er drie en dan kan je als trainer alleen maat tevreden zijn.  Almere had gezien hun kansen het meeste recht op de winst”

Kijk voor de uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 3C.