Almere herstelt zich en wint van de Vecht

In de zaterdag derde klasse C heeft FC Almere goede zaken gedaan. De ploeg van Maurice Ligeon versloeg de Vecht en klimt weer een paar plekjes op de ranglijst. In Almere werd het 2-0.

Vanaf het eerste fluitsignaal van arbiter MacIntosch  domineerde de Almeerders wel maar konden niet echt een vuist maken. Coach Ligeon had Kool op de bank gehouden en liet De Blieck op het middenveld acteren. In eerste instantie was het flink wennen voor de linkerspits maar naarmate de wedstrijd vorderde kwam hij beter in z’n spel. Het gemis van Kool in de ploeg was wel te zien maar uiteindelijk ging het beter lopen bij de Almeerders.

In de tiende minuut was het Yassin Azzhahi die in balbezit uitstekend wegdraaide en met een schuiver doelman Kruiswijk van de Vecht het nakijken gaf 1-0. De Vecht, met routinier van Well als spelbepaler zette hierna de thuisclub behoorlijk onder druk maar na goed werk van Seldenrijk kon Jurriaan van Well niet de goede richting vinden.

Almere wist dat het weer eens punten moest pakken in een thuiswedstrijd kwam via Jeffry Coersen aardig in de buurt van het vijandelijke doel maar zijn pass werd niet begrepen. Niet veel later weer een mogelijkheid maar ook nu was Mike de Blieck niet gelukkig met zijn uithaal. De gasten met een collectief sterk team probeerde Almere wel terug te dringen maar te weinig overleg leverde niets op.

DSC00455

De straffe dekking van de Vecht en de bijbehorende overtredingen leverde voor Almere de nodige vrije trappen op, maar pogingen van Portengen en Coersen leverde vooralsnog geen goal op. Nadat de gasten een opgelegde kans van de pas 17-jarige Wesley Dam in rook zagen opgaan sloeg Almere toe. Yassin Azzahi werd goed aangespeeld en hij zette Jeffry Coersen in kansrijke positie en dat was aan de slimme spits welbesteed en leidde Almere vlak voor de rust met 2-0. Na nog wat spelde prikken van de Vecht wat niets opleverde ging de rust met deze stand in.

Na de “wissel” een veel feller de Vecht wat snel de aansluiter wilde forseren. Een vrije schop van Bas Seldenrijk van de Vecht werd door iedereen gemist en mocht Almere niet mopperen. FC Almere herpakte zich en mocht aan de ander kant de gasten blij zijn dat de Blieck onzuiver inschoot en een zeker doelpunt liet liggen. Halverwege de tweede helft moest linkerspits van Almere Azzahi het veld verlaten door een te harde charge van de Vechtspeler Lodewijk van Well die bij mocht zijn met geel. Nick Stots verving Azzahi en bleef in deze fase Almere de betere ploeg. De gasten probeerde hierna van alles om een andere draai aan de wedstrijd te geven maar diverse schoten werden uitstekend door Almere goalie Jeffry Scheggetman verwerkt.

09112013 Almere de Vecht

De Vecht bleef knokken voor een beter resultaat en uit een aanval over rechts moest Almeerder Darragh Bugter aan de noodrem trekken en moest terecht geel incasseren. Met nog zo’n tien minuten te spelen waren er nog kansen aan beiden kanten maar goals bleven verder uit. FC Almere behaalde weer eens een thuiszege en klom ook weer een paar plaatsen op de ranglijst.

Almere coach Ligeon: “  wel een verdiende winst, ik was tevreden gezien de inzet maar er zijn nog puntjes genoeg om te verbeteren”. Over de wissel Kool – de Blieck was Ligeon kort, “ik heb een brede selectie!”. De Vecht coach Lansma was duidelijk niet tevreden,”Veel te veel balverlies en mijn jongens hadden hun dag vandaag niet!”.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina  van zaterdag 3C

Verslag en foto’s Herman de Wit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)