Almere kan koploper Loosdrecht niet verassen

In Loosdrecht moest FC Almere in derde klasse C de strijd aanbinden tegen koploper Loosdrecht. Het werd uiteindelijk een 2-1 overwinning voor Loosdrecht en dus moest Almere weer een stap terug doen op de ranglijst.

De twee ploegen begonnen zeer aanvallend aan dit duel en in de beginfase waren er direkt al mogelijkheden voor de thuisclub. De twee hoekschoppen die Loosdrecht verdiende waren niet aan de spitsen besteed. Almere dat ook veelbelovend uit de startblokken kwam had in de 5e minuut best op voorsprong kunnen komen maar linkerspits de Blieck van Almere was te nonchalant en verprutste de mogelijkheid. Dat deed Raymon Lagerburg van de gastheren niet want in de c10e minuut was het raak toen hij goed werd aangespeeld en hard de 1-0 inschoot achter de totaal verraste Almere doelman Jeffrey Scheggetman.

Almere deed zeker niet onder voor de koploper, sterker nog men kreeg voor de rust nog de beste kansen maar zowel Mike de Blieck als Nick Stots waren niet bij machte om te scoren. De wedstrijd ging op en neer en had de thuisclub in de 28e minuut de kans om de voorsprong te verhogen na een fout van de Almere doelman, Jimmy Floor van Loosdrecht schrok zo van dat buitenkansje dat hij faalde.

Mo Ikariden van Almere die uitstekend op dreef was speelde zich niet veel later goed vrij maar zijn schot verdween rakelings over de deklat. Later zou hij belangrijk zijn bij de gelijkmaker van Almere toen hij uit een hoekschop de bal uitstekend terug lag op Mike de Blieck die de verdiende gelijkmaker inschoot 1-1. Met nog tien minuten in de eerste helft waren er nog kansen voor beiden teams maar goals bleven uit.

De tweede heft kenmerkte zich door twee hardwerkende ploegen die het publiek kostelijk vermaakte met goed voetbal. De thuisclub nam wel vaak het initiatief maar de Almeerders kregen de beste kansen,zowel de ingevallen Thijmen Kluizenaar als Yassin Azzahi hadden alle moeite om tot scoren te komen. Ook bij Loosdrecht lukte het niet want uit een vrije schop net buiten de zestien ketste de bal via onderkant lat het veld weer in, maar alles wat Loosdrecht was claimde een doelpunt maar de matig leidende arbiter Miralles zag dit wel goed dus geen doelpunt.

Halverwege de tweede helft viel dan toch de 2-1 toen uit een vrije schop voor Loosdrecht slecht werd weggewerkt en uit de rebound alsnog werd gescoord 2-1. Almere ging er nog feller tegenaan en dat leverde diverse gele kaarten op. Uiteindelijk gaf Almere coach Maurice Ligeon opdracht om een op een te gaan spelen en dat leverde wel kansen op maar ook gevaarlijke tegenstoten van Loosdrecht en mocht Almere in deze fase niet mopperen dat het bij 2-1 bleef.  Vlak voor tijd dan nog wel een kans voor de gasten op de gelijkmaker maar Benning en Haselbekke  zagen hun pogingen in rook opgaan.

Loosdrecht blijft door deze winst koploper in 3C en Almere zakt naar de middenmoot en moet aan het herstel gaan werken!