Almere kan periode bijna niet meer ontgaan na winst op Eemnes

Almere blijft koploper in de derde periode in de zaterdag derde klasse C. De nacompetitie kan de ploeg van Maurice Ligeon niet meer ontgaan na de 3-1 zege op Eemnes. Mocht het niet lukken via een periodetitel dan is de hoge eindrankschikking  zo goed als zeker voldoende voor een plek in de nacompetitie.

De thuisclub ging deze middag furieus van start en zette de Almeerders in de beginfase behoorlijk onder druk. Diverse hoekschoppen voor Eemnes leverde echter niets op. Later kwam FC Almere beter in de wedstrijd en kreeg men ook wat kansen maar een inzet Nick Stots werd op tijd onschadelijk gemaakt. De ploeg van trainer Albert van de Ploeg wist het belang van deze wedstrijd, bij winst zou men de degradatie nog kunnen omzeilen via de nacompetitie. Voor Almere was het zaak om de koppositie in de derde periode vast te houden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

In de slotfase van de eerste helft kwam Almere op voorsprong, een schot op het doel van Eemnes kon niet goed door de doelman worden verwerkt en was het Nick Stots die Almere op voorsprong zette (0-1). Eemnes kwam hierna wel goed terug, maar een solo van Thomas Manten leverde geen gelijkmaker op. In de 45e minuut was er ook nog een mogelijkheid voor de gasten maar Thijmen Kluizenaar had het vizier niet op scherp.

Almere begon de tweede helft zeer fanatiek en zette de thuisclub behoorlijk onder druk, dit leverde twee mooie kansen op die niet uit werd gescoord. Eemnes dat veelal de diepte zocht kreeg ook wat mogelijkheden maar bij Almere was men attent en speelde Almere keeper  Gino Smit (vervanger van Patrick Fortuin) een uitstekende wedstrijd en gaf men weinig weg.

Een kwartier voor tijd kon de aanhang van de thuisclub dan toch juichen toen een vrije schop vanaf de zijkant direct in het Almere doel verdween en de 1-1 op het scorebord stond. Bij Eemnes ging men er eens goed voor zitten maar niet veel later was het al weer 1-2 toen Stots goed werd vrijgespeeld en scoorde. Het bleek een domper die de thuisclub die men niet meer te boven kwam. Almere kreeg nog meer ruimte en profiteerde daar optimaal van middels Mike de Blieck die Almere op 1-3 zette.

Teamleider Fred van Essen van Almere: “We hadden wel wat moeite met het stugge spel van Eemnes maar kregen later meer grip op het duel en werd ons harde werken beloond! “

Door deze winst blijft Almere koploper in de derde periode en verloren de concurrenten ook nog, de ploeg van Maurice Ligeon staat nu vier punten los met nog twee duels te gaan. Tegenstanders zijn dan Cobu boys en TOV.  Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 3C.