Almere kansloos tegen ‘t Vliegdorp

FC Almere heeft het in de beslissingswedstrijd om het kampioenschap in zaterdag 3C niet waar kunnen maken. Tegen ‘t Vliegdorp uit Soesterberg ging het met 4-0 hard onderuit. De ploeg van coach Maurice Ligeon werd gisterenavond op alle fronten afgetroefd. Voor al spits Tom Karst van ‘t Vliegdorp was een ware plaag voor de Almeerders. Almere rest nog wel de troostprijs. Het mag aanstaande zaterdag starten in de nacompetitie.

Vanaf het eerste fluitsignaal werd het aftasten door beide partijen, ‘t Vliegdorp leek wat balvaster en Almere kon maar niet in hun spel komen. Diverse vrije trappen van Vliegdorp konden  maar net tot corner worden verwerkt en liep Almere behoorlijk achter de feiten aan. Wel was in de 17e minuut Almere dichtbij de eerste kans maar een kans was het eigenlijk niet eens want slordig balverlies gaf de tegenstander weer de kans om ten aanval te trekken. Dit leverde in de 25e minuut dan ook een treffer op voor ‘t Vliegdorp toen Tom Karst vanaf rechts wat gelukkig de bal mee nam en Almere doelman Jeffrey Scheggetman kansloos liet 1-0. Almere moest nu aanvallender gaan spelen om de stand gelijk te trekken maar mogelijkheden van Kluizenaar en de Blieck leverde vooralsnog niets op. Ook toen in de 36e minuut Haselbekke de Blieck in staat stelde te scoren was het keeper Vermeulen van ‘t Vliegdorp die succes voor Almere voorkwam. Zo’n vijf minuten voor de rust kwam de genadeklap voor de Almeerders toen uitblinker Tom Karst weer was doorgebroken en zeer beheerst de 2-0 liet aantekenen. Almere was een geslagen ploeg en deed nog verwoede pogingen om tot scoren te komen maar het zat er niet in, erger nog ‘t Vliegdorp bouwde de voorsprong nog verder uit toen Sharlo Galmo uit een diepte pass alles en iedereen van Almere passeerde en ook Scheggetman het nakijken gaf 3-0. Dit was tevens de ruststand.

Na de “wissel” kon Almere niets anders doen dan alles op de aanval gooien maar uit de  schamele kansjes die er ontstonden was de afronding ver onder de maat. De 300 opgekomen toeschouwers zagen dat ‘t Vliegdorp de titel niet meer kon ontgaan en Almere verder moet gaan met de nacompetitie. Uiteindelijk moest Almere nog een treffer incasseren want Galmo zag kans om de vierde goal te scoren. Almere beet hierna wel wat van zich af en kreeg ook wel wat mogelijkheden maar de ploeg zat er helemaal doorheen en mocht blij zijn dat ‘t Vliegdorp hierna slordig met de kansen omging.

Het bleef bij 4-0 en ‘t Vliegdorp is de terechte kampioen!

FC Almere bleef met een kater achter en moet nu maar weer zien om a.s. zaterdag klaar te zijn voor het duel met Odysseus ’91 voor de nacompetitie.
Verslag en foto: Herman de Wit