Almere krijgt te weinig tegen koploper VOP (1-1)

In Amersfoort moest FC Almere in de derde klasse C  aantreden tegen koploper VOP. Op voorhand geen makkelijke opgaaf want  VOP speelt doorgaans z’n beste wedstrijden op het eigen veld. Het duel eindigde uiteindelijk in een puntendeling, 1-1.

Vanaf het begin waren de gasten de betere ploeg, men kreeg behoorlijk wat kansen die normaal gesproken een ruime voorsprong op moeten leveren. Tot tweemaal toe was Mike de Blieck niet scherp genoeg en bleef de 0-0 op het scorebord.

Coach Maurice Ligeon van Almere  moest  het wel zonder Jeffry Coersen en Tim Portengen doen die geblesseerd waren. Achterin kwam Ramon Kool op de plaats van Portengen en voor Coersen speelde Jordy Fernhout in de ploeg, Fernhout die lang geblesseerd was kon eindelijk eens volop spelen tegen de koploper en dat was voor de Almeerders  wel  belangrijk. V.O.P. wilde voor eigen publiek goed presteren en ging via de” lange bal” herhaaldelijk richting Almere doel  maar Almere doelman Patrick Fortuin zat goed in de wedstrijd en greep veelal goed in. Beide partijen bleven volharden in aanvallend voetbal met de nodige kansen voor beiden doelen. Als FC Almere in deze fase iets koeler was geweest in de afwerking had de thuisclub nog voor de rust tegen een achterstand aan gekeken.

De rust ging dan ook met 0-0 in. Na de pauze twee ploegen die een overwinning zeker zagen zitten, Almere dat met  goed positiespel de gasten vaak voor raadsels zette, maar zelf de kansen die men  creëerden  niet benutte.  Uiteindelijk was het voor de Almeerders toch raak toen in de 70ste minuut een pass van Leroy van Zwam bij Jordy Fernhout belandde en hij met een droge schuiver Almere verdiend op 0-1 zette.

Almere trainer Maurice Ligeon
Almere trainer Maurice Ligeon

Hierna werd het een echte wedstrijd en was de thuisclub steeds voor het Almere doel te vinden, een aantal kansen werden niet benut en ook diverse afstand schoten troffen vooralsnog geen doel. Uiteindelijk was het in de 75ste minuut wel raak voor de thuisclub toen men een gaatje vond in de defensie van Almere en Emile Brouwer de gelijkmaker kon scoren 1-1. Volgens vele Almeerders zat daar een luchtje aan maar de scheidsrechter was resoluut. Met nog zo’n tien minuten te spelen konden beiden partijen de winst nog opstrijken maar er werd niet meer gescoord. Met deze uitslag had de koploper had twee punten verloren, maar Almere had twee punten verspeeld.

Trainer/coach van Almere Maurice Ligeon: Ik had op winst gerekend maar dan moet je wel scoren uit de gecreëerde kansen. We waren de betere ploeg maar dat is niet altijd garantie voor winst!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)