Home / Algemeen / Almere legt basis voor finale met 4-1 winst op AH’78

Almere legt basis voor finale met 4-1 winst op AH’78

FC Almere heeft een goede stap gezet richting de tweede klasse. De ploeg van Maurice Ligeon won met maar liefst 4-1 van tweedeklasser AH’78. De return volgende week in Huizen lijkt een formaliteit. Met veel vertrouwen ziet Almere de return dan ook tegemoet.  Nick Stots scoorde twee keer voor de thuisploeg.

Vanaf het eerste fluitsignaal was er weinig krachtsverschil, wel had de thuisclub de eerste kans om te scoren, maar de inzet van Mike de Blieck van Almere ging via de lat over het doel. Ook een poging van Jordy Fernhout trof geen doel. Zijn inzet verdween langs de verkeerde kant de paal.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

AH’78, de ploeg van coach Bertus van Effrink moest wel zonder wat basis spelers starten maar kon dit vooralsnog redelijk opvangen. Men kwam in de achtste minuut dan ook gevaarlijk voor het Almeerse doel, maar de plopeg uit Huzien kon niet de goede richting vinden. Bij Almere ging het niet veel later een stuk beter toen spits Nick Stots  met een volley de openingstreffer scoorde. Eerst kon doelman Maarten Roomer een voorzet niet onderscheppen en vervolgens was Stots attent genoeg om de  1-0 te maken. Almere was in deze fase zeker de betere ploeg met veel meer kansen dan AH’78.

Na een mooie actie over rechts was Yassin Azzahi voor de zoveelste keer zijn tegenstander te snel af en kwamen er legio kansen voor de thuisclub dat uiteindelijk de tweede goal opleverde. Mike de Blieck wist met een mooie lob de ver voor zijn goal staande AH doelman fraai te verschalken: 2-0. Almere zat op koers en ging voor een nog hogere score,. Dat had zeker gekund maar de kansen die men kreeg werden kinderlijk eenvoudig om zeep geholpen. Dit was voor AH’78 een stimulans op wat fanatieker de duels in te gaan. Dat resulteerde dan ook in de aansluitingstreffer. Na een aanval door het midden was het AH’78 speler Tim Renes die rond de zestien vrij kwam en zijn droge knal was voor gelegenheids doelman Jeffry Coersen van Almere te veel 2-1. In deze fase zakte de ploeg van coach Ligeon behoorlijk weg en kreeg AH’78 zelfs een licht veldoverwicht met toch wel kansen op de gelijkmaker.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na de rust was het weer Almere wat de klok sloeg en moesten de gasten niet veel later met tien man verder toen Saghraoui geheel onnodig een Almere speler natrapte. De uitstekend leidende arbiter Blommensteijn kon dan ook niets anders doen dan een rode kaart geven. Hierna bleef Almere de wedstrijd dicteren en bouwde de voorsprong rustig uit. Eerst was het uitblinker Jordy Fernhout die uit een voorzet van De Blieck de 3-1 scoorde en later was het dezelfde De Blieck die een strak schot loste wat maar net gekeerd kon worden door Maarten Roomer maar in de rebound was het Nick Stots die uitstekend reageerde en de  4-1 binnen schoot.

AH’78 probeerde nog wel om het tij te keren maar was niet echt bij machte om het Almere lastig te maken. Almere kreeg nog behoorlijk wat kansen om de score op te voeren maar zowel De Blieck na goed werk van  Leroy van Zwam faalde en ook Jesse van den Bent kon het doel niet meer vinden.

AH’78 coach Bertus van Effrink die aan het einde van dit seizoen  vertrekt was wel teleurgesteld: ”We waren vanmiddag niet helemaal compleet, maar Almere was vandaag zeker de betere ploeg en toen wij met tien man kwamen te staan zakte we verder weg. Nu maar kijken wat er aanstaande zaterdag nog te halen valt.”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Teammanager Fred van Essen van Almere: ” We hebben verdiend gewonnen. Er ging best wel eens wat fout maar dat werd goed opgevangen. De teamgeest wordt door deze winst alleen maar beter dus reizen we vol vertrouwen naar Huizen”,aldus van Essen.

Klik hier voor alle uitslagen in de nacompetitie zaterdag

Verslag en foto’s Herman de Wit

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)