Almere legt dankzij vier goals Nick Stots Altius op de pijnbank: 8-1

Op Sportpark “de Marken” in Almere Haven heeft FC Almere weer eens haar ware gezicht laten zien. Het bezoekende Altius uit Hilversum moest het ontgelden en verloor met maar liefst 8-1. Nick Stots was de grote man met vier goals. Zateadag volgt de echte test als koploper VOP de tegenstander is.

De harde wind was zeker geen voordeel voor beiden partijen maar FC Almere ging hier het beste mee om. Vanaf het eerste fluitsignaal nam de thuisploeg het heft in handen en lag binnen een minuut de 1-0 al in de touwen, via de linkervleugel speelde Mike de Blieck zich goed vrij en vond Leroy van Zwam, die  op maat voorgaf en Azzahi Yassin zette Almere op 1-0.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Altius, dat normaal gesproken een ploeg is dat snel  de draad weer op pakt kreeg geen vat op het spel van Almere. Herhaaldelijk moest men aan de noodrem trekken maar kon uiteindelijk niet voorkomen dat al snel de 2-0 in het net lag, uit een aanval over rechts was het Nick Stots die een voorzet met het hoofd afrondde.

Nog geen vijf minuten later werd het nog erger voor de Hilversummers toen  de ongrijpbare Azzahi Yassin van Almere z’n tegenstander te snel af was en Leroy van Zwam goed mee kwam en de derde goal voor de thuisclub scoorde 3-0. Altius was zichtbaar aangeslagen  en vocht meer tegen zichzelf dan tegen de tegenstander.

Er waren wel wat momenten voor de ploeg van coach Patrick van der Plas om gevaarlijk te worden maar doelman Patrick Fortuin van Almere, deze middag gekozen  boven Jeffrey Scheggetman greep uitstekend in en was er geen gevaar voor de Almeerders. FC Almere be hield het beste van het spel en dat werd voor de rust nog eens twee keer beloond. In beide gevallen was het Nick Stots die doeltreffend was en Altius tegen een bijna niet te overbruggen  5-0 achterstand aan keek .

Na de rust leek Almere de tegenstander wat meer ruimte te gunnen maar Altius ging daar niet goed mee om, er waren wel wat momenten voor het Almere doel maar uit diverse corners kon men niet het gewenste resultaat halen. In de 65e minuut dan toch de treffer voor de gasten, Tom Frinsel redde de eer voor de Hilversummers. Almere antwoordde kort daarop en deed Azzahi Yassin ook nog een duit in het zakje en maakte de 7-1.

Almere coach Maurice Ligeon wisselde nog wat spelers, Jordy  Fernhout kwam in de ploeg na een slepende blessure en speelde sterk op het middenveld. De aanvallen liepen nu veelal via hem en uiteindelijk kon de talentvolle speler ook weer eens scoren, uit een mooie actie van Mikede Blieck kopte hij de 8e Almeerse treffer in de touwen.   Altius bleef nog vechten voor een beter resultaat maar het zat er deze middag niet in. Opvallend was het sportieve spel van beiden partijen, dat werd nog eens versterkt doordat er deze middag geen enkele kaart was getrokken door de uitstekend leidende scheidsrechter Haringsma.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 3 C