Almere omzeilt lastige klip en wint van Eemboys

In de zaterdag derde klasse C moest FC Almere het opnemen tegen  hekkensluiter Eemboys.  De ploeg van coach Maurice Ligeon had het bij vlagen best wel moeilijk maar trok met een 1-3 zege aan het langste eind. Almere blijft in de race om de bovenste plaatsen.

Vanaf het begin waren de Almeerders duidelijk de bovenliggende partij maar de tegenstoten van de ploeg uit Baarn waren zeker niet ongevaarlijk. Wel moest men het nog steeds doen zonder de geblesseerde aanvoerder Erwin Haselbekke maar Ramon Kool verving hem uitstekend.

In de vijfde minuut van de wedstrijd was Almere  dicht bij een treffer maar de inzet van Jeffry Coersen trof gelukkig voor de thuisclub geen doel. Niet veel  later mocht Almere ook niet mopperen toen tot tweemaal toe Eemboys niet zuiver was in de afronding. Het middenveld was duidelijk voor Almere en men kreeg hierdoor ook meer vat op de tegenstander, zo was Kluizenaar van de gasten niet gelukkig met een inzet en ook Stots liet het afweten waar zeker meer uit te halen was.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het betere spel van Almere werd dan toch beloond toen in de 17e minuut Leroy van Zwam de score opende na een mooie actie over rechts 0-1.  Eemboys dat in Marco Kaasjager een uitstekende spelverdeler had kwam hierna herhaaldelijk voor het  Almere doel maar invaller doelman Patrick Fortuin ( Jeffrey Scheggetman was om disciplinaire redenen  gepasseerd door coach Ligeon) deed uitstekend z’n werk en hield Eemboys van het scoren af. In de 20e minuut kon hij toch ook niet voorkomen dat de thuisclub toch op gelijke hoogte kwam toen bij Almere bijna iedereen de weg even kwijt was en maakte Kieft  de 1-1.

Patrick Fortuin verdedigde zaterdag het doel van FC Almere
Patrick Fortuin verdedigde zaterdag het doel van FC Almere

Hierna werd het een fellere strijd met behoorlijk wat overtredingen over en weer. De arbiter had soms alle moeite om beide partijen bij de les te houden maar slaagde daar uitstekend in. Ook toen een fel duel tussen Coersen van Almere en Giele van Eemboys even in de clinch lagen maar dat liep met een sisser af. In de 37e minuut was men bij Eemboys even niet bij de les want op knullige manier leverde men de bal zomaar in en kon Almere simpe,l maar wel verdiend de leiding nemen door Thijmen Kluizenaar  1-2. Eemboys  vocht nog wel terug maar was niet bij machte om nog voor de rust de gelijkmaker te scoren.

Het tweede bedrijf kenmerkte zich door een zeer fanatieke Baarnse ploeg en daar had FC Almere behoorlijk wat moeite mee. Almere keeper Fortuin zat deze middag uitstekend in de wedstrijd zodat de schade beperkt bleef. Almere pakte de draad weer snel op en kon niet veel later de toch wel verdiende 1-3 scoren, uit een vrije schop van Mike de Blieck was het de uitstekend op dreef zijnde Nick Stots die fraai inkopte 1-3.

Nick Stots zorgde voor de bevrijdende 1-3
Nick Stots zorgde voor de bevrijdende 1-3

De thuisclub zette nog een tandje bij en Almere mocht in deze fase blij zijn dat men diverse kansen niet verzilverde. Almere liep  hierna nog wel tegen wat gele kaarten aan, ook Eemboys moest geel incasseren maar het bleef verder wel binnen de perken.  Voor beide partijen waren er nog wel wat mogelijkheden maar doelpunten bleven verder uit.

Het  bleef het bij deze stand en had Almeredeze middag  goede zaken gedaan met het oog op een eventuele periodetitel. Voor Eemboys waren de druiven zuur want de ploeg blijft hekkensluiter en Posthoorn dat voorlaatste staat wisten hun wedstrijd winnend af te sluiten.

Almere coach Maurice Ligeon was na afloop gezien de gehele wedstrijd wel tevreden,” natuurlijk was niet alles goed maar daar kunnen we de komende week weer aan gaan werken.”

Trainer coach van Eemboys  Chris van de Graaf, die na de winterstop was aangesteld als coach vond dat zijn ploeg te weinig had gekregen,”de tweede helft hadden we de boel recht kunnen zetten maar dat hebben we niet gedaan met als gevolg  geen punten!.”

Verslag en foto’s Herman de Wit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)