Almere pakte derde periode na 2-0 zege op Cobu Boys

Almere heeft zich in de zaterdag derde klasse C verzekerd van de derde periode. De ploeg van Maurice Ligeon moest op eigen grond middenmoter Cobu Boys bestrijden. Het werd een stevige maar wel aantrekkelijke wedstrijd in Almere. Uiteindelijk kon de thuisclub na afloop feesten want het werd 2-0 voor Almere en zo heeft de ploeg zich verzekerd van de nacompetitie.

Almere moest het deze middag doen zonder Marcel Haselbekke die een schorsing uitzat en verder waren Tim Portengen en Patrick Fortuin nog steeds geblesseerd. Verder moest men ook met gelegenheid keeper Jeffry Coersen aantreden die noodgedwongen onder de lat plaats moest nemen.

Gelegenheidsdoelman Jeffrey Coersen hield zijn doel schoon
Gelegenheidsdoelman Jeffrey Coersen hield zijn doel schoon

In de beginfase was tegenstander Cobu Boys zeker niet van plan om de winst zomaar weg te geven. In de tweede minuut was men al gevaarlijk in het Almeerse doelgebied maar een voorzet vanaf rechts kon nog net door Maurice Kool weggekopt worden. De toon was gezet want de gasten konden de punten nog goed gebruiken,bij winst zou men zich definitief veilig spelen. Almere kwam na zo’n kwartier beter in de wedstrijd en was zeer gevaarlijk toen Stots vrij kwam maar de inzet was een prooi voor doelman Sander van Andel van Cobu Boys.  Ook een inzet van de mee naar voren gekomen Haselbekke van Almere trof geen doel.

Trainer/coach Maurice Ligeon van Almere liet vanaf de zijlijn nogmaals weten dat er korter gedekt moest worden om meer in balbezit te komen. Uiteindelijk leek deze tactiek zijn vruchten af te werpen want Almere verscheen nu herhaaldelijk voor het vijandelijk doel. Na twintig minuten had men dan ook succes toen een voorzet verkeerd werd beoordeeld door Merts van Cobu Boys en zijn eigen doelman kansloos passeerde 1-0.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De gasten gaven zich zeker niet gewonnen want men kreeg voor de rust ook nog kansen om gelijk te maken. Eerst was het Bob Florh die miste en niet veel later ging Lambert Bax heel knullig met een kans om. Almere was ook diverse keren dicht bij een tweede treffer maar Jordy Fernhout en  de Blieck waren niet gelukkig met hun inzet.

Na de rust kwam de thuisclub uitstekend uit het kleedlokaal want binnen een minuut lag de tweede treffer al in de touwen, een aanval via Fernhout kwam bij Leroy van Zwam die strak uithaalde en van Andel kansloos liet 2-0. Cobu Boys bleef hierna knokken voor een beter resultaat maar dat ging wel gepaard met stevig voetbal wat resulteerde in veel overtredingen met ook veel oponthoud. Arbiter van Langen, die uitstekend floot voelde de wedstrijd goed aan zodat hij minimaal geel moest trekken. Almere dat vanaf de 60e minuut de toon aangaf vergat bij behoorlijk wat kansen te scoren, Mike de Blieck zag een lob net over gaan en ook Jesse van den Bunt was te haastig bij een behoorlijke kans.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aan de andere kant was Almere keeper Coersen attent toen hij een voorzet van Akcan van Cobu Boys niet kon klemmen maar zijn herstel was uitstekend. De thuisploeg behield het betere van het spel en zowel Fernhout als Burgemeester dicteerde het middenveld zodat Almere herhaaldelijk de gasten onder druk konden houden. Dat het uiteindelijk bij deze stand bleef treurde bij Almere dan ook niemand om want met deze overwinning was de derde periode binnen.

Na afloop was er veel lof  van coach Ligeon voor zijn jongens:” We hebben als collectief uitstekend gepresteerd,  geen uitblinkers maar iedereen heeft uistekend zijn werk gedaan en dat was ook de afspraak. We gaan dan ook met veel vertrouwen straks de na competitie in.”

Verslag en foto’s Herman de Wit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)