Almere stunt tegen koploper Veensche Boys (0-3)

FC Almere heeft voor een ware stunt gezorgd in de zaterdag tweede klasse B. Op een zwaar veld werd koploper Veensche Boys met 0-3 verslagen. De nederlaag van de thuisclub was de eerste van dit seizoen. Ook waren er twee rode kaarten voor de ploeg van coach Jan Jaap Kooistra.

Melvin van Vaneveld was de pechvogel deze middag. Hij werd in de eerste twintig minuten met twee gele kaarten van het veld gestuurd. Daarvoor was hij ook al niet gelukkig toen hij de 0-2 in eigen doel schoot. Een hoge voorzet werd door hem verkeerd beoordeeld en hij verraste zijn eigen doelman. Almere kwam al in de eerste minuut op voorsprong toen een voorzet slecht werd weggewerkt en Darragh Bugter profiteerde 0-1. Veensche Boys zat niet goed in de wedstrijd en dat was zeker de verdienste van Almere dat combinerend de betere ploeg was. Na een kwartier valt dan de 0-2 en daarna kwamen de gastheren beter in de wedstrijd.

Opvallend was dat men over de middenlijn elkaar slecht konden vinden zodat Almere doelman Patrick Fortuin nagenoeg geen gevaarlijk werk te doen kreeg. Na een half uur leek de thuisclub de aansluitingstreffer te scoren maar arbiter van Waveren zag daar buitenspel in,tot ongenoegen van het thuispubliek. FC Almere bleef het betere van het spel houden en kon nog voor de rust de derde treffer produceren, aanvoerder Nick Stots was de maker na een mooie aanval over links 0-3. Tot overmaat van ramp moest ook Guus Verhoef van Veensche Boys nog voor de rust met rood vertrekken.

Veensche-Boy-fc-Almere-11-10-bouw-bis-250x170

Na de rust twee ploegen die ondanks het nummerieke verschil niet zoveel voor elkaar onderdeden, deels doordat Almere wat meer gecontroleerder ging spelen. Veensche Boys werd hierdoor wel wat gevaarlijker maar kon geen potten breken. Op het middenveld bij Almere waren Fernhout en Burgemeester de spelers die steeds weer de opbouw verzorgde en Almere steeds vaker in scorings positie brachten maar de kansen werden met te weinig overleg uitgevoerd zodat de stand tot het einde op het scorebord bleef staan. Veensche boys geloofde het ook wel want de kansen van Geefhuijsen en End leverde ook geen doelpunt op.

FC Almere aanvoerder Nick Stots: “We wilden vanaf het begin de tegenstander geen ruimte geven en dat lukte mede doordat we al vroeg in de wedstrijd de 0-1 maakte en toen groeide bij ons het zelfvertrouwen en konden we nog voor de rust afstand nemen, na de rust hebben we tegen negen man de wedstrijd tactisch uitgespeeld”.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 2B