Almere wint weer en heeft nacompetitie binnen handbereik

FC Almere kreeg in de derde klasse zaterdag het Amersfoortse CJVV op bezoek. De club waar FC Almere de laatste twee jaar niet van kon winnen. De heen wedstrijd in Amersfoort werd me 4-0 verloren dus Almere had wel wat recht te zetten. Het werd uiteindelijk 4-1 voor de Almeerders.

Vandaag moest trainer Maurice Ligeon het complete centrale duo Tim Portengen (gebroken enkel) en  Ramon Kool (geschorst) missen en toverde hij uit de hoge hoed de “Old Allrounders” Dennis Burgemeester en Erwin Haselbekke samen in het centrum. Zij moesten meer ervaring brengen in het elftal.

FC Almere kwam veelbelovend uit de startblokken en in de eerste halfuur werd CJVV compleet overrompeld. De ene mooie aanval na de ander golfde richting doel van de Amersfoorters met in de 20e minuut een snelle aanval over de linkervleugel waar Leroy van Zwam een goede voorzet gaf die door Yassin Azzahi knap werd afgerond (1-0). Meerdere aanvallen met kansen volgde maar er kwam geen afronding. In de veertigste minuut kwam CJVV voor het eerst in de buurt van Almere goalie Patrick Fortuin die de bal uitstekend stopte maar onfortuinlijk geblesseerd raakte bij deze actie en het veld moest verlaten. Het grote talent van FC Almere de 16 jarige Gino Smit moest de plek in het doel innemen.

FC Almere was toch aangedaan door het voorval en was even van slag  daar maakte CJVV goed gebruik van, via een mooi opgezette aanval over links combineerde men simpel door de Almere defensie en scoorde men onhoudbaar de gelijkmaker 1-1. Dit was tevens de ruststand.

Na de rust twee ploegen die voor de winst gingen, was het voor de rust  Almere dat  voetbalde en het spel bepaalde maar nu ook CJVV dat uit een ander vaatje tapte. De eerste kans in de tweede  helft is dan ook voor CJVV, de linkerspits gaat alleen op keeper Gino Smit af maar deze stopt de inzet en behoed FC Almere voor een achterstand. Trainer Maurice Ligeon grijpt in en wisselt spits Nick Stots voor Mike de Blieck, waardoor er meer gevaar en snelheid voorin ontstaat bij FC Almere. Tijdens een  van deze aanvallen wordt de razendsnelle Yassin Azzahi in de diepte gestuurd en alleen op de keeper afgaand omspeeld hij de keeper en scoort beheerst zijn tweede goal van de wedstrijd 2-1.

Hierna is het spelbeeld weer als in de eerste helft en bepaalt FC Almere de wedstrijd. Op karakteristieke wijze scoort Marcel Haselbekke zoals hij alleen kan soleert hij op kracht en snelheid door de verdediging en scoort de 3-1. De mooiste goal wordt voor het laatst bewaard hierbij wordt een aanval over rechts via diverse schijven beëindigd op links waar Leroy van Zwam de bal onhoudbaar in het goal schiet. (4-1)