Amar Zouggahi (‘T Knooppunt): “Ik word hier op handen gedragen”

Hij werd meerdere keren topscorer in België, maar is naar Nederland gekomen voor slechts één doel: kampioen worden met ‘T Knooppunt. Halverwege zijn eerste seizoen is de 25-jarige Amar Zouggaghi al uitgegroeid tot aanjager en publiekslieveling van de Amsterdamse zaalvoetballers.

In België was hij elk jaar goed voor dertig doelpunten. Zijn teller in Nederland staat momenteel op ‘slechts’ tien doelpunten. “Ik weet dat het minder is dan normaal, vooralsnog heb ik meer assists gegeven (twaalf). Ik ben al meerdere keren topschutter geworden in België, verschillende individuele prijzen gewonnen, maar dat is nu echt niet belangrijk. Aan het begin van het seizoen heb ik gezegd: al scoor ik drie doelpunten dit seizoen en worden wij kampioen, is het seizoen voor mij geslaagd. Maar je hoeft je geen zorgen te maken hoor. Ik zal minstens de 25 halen”, lacht de Belg.

Foto RickySportphotography | Amar Zouggaghi (midden) wordt gefeliciteerd door Jamal el Ghannouti (links) en Aziz Hitou (rechts)

Samen met Zouggaghi maakte ook Aziz Hitou (FT Antwerpen) de overstap naar Nederland en ‘T Knooppunt. “Drie keer in de week rij ik twee uur heen en terug vanuit Antwerpen. Dat doe ik met plezier. Ik word hier op handen gedragen, de supporters zijn geweldig. We hebben een hele fijne en sterke groep en bovendien zijn de resultaten ook goed.” De twee hadden wel even tijd nodig om aan het Nederlandse zaalvoetbal te wennen. “In België wordt er veel meer als team samengespeeld, in Nederland heb je vooral veel technische voetballers. Het spel gaat iets trager, maar het niveau in de top is ongeveer gelijkwaardig.”

Nadat de Amsterdammers vorig seizoen de landstitel verloren aan stadsgenoot ASV Lebo, staat de hoofdprijs voor dit seizoen extra dik omcirkeld. Net over de helft staat ‘T Knooppunt bovenaan en een plek in de play-offs (beste vier ploegen strijden om de titel) kan de ploeg van Carmelo Nieddu bijna niet meer ontgaan. “De verwachtingen zijn hoog, hoger dan vorig jaar, maar niet onrealistisch. Ik denk dat wanneer de wedstrijd vorig jaar over twee wedstrijden werd gespeeld, ‘T Knooppunt zou hebben gewonnen. Vorig seizoen telt nu niet meer, het is voor ons de opdracht om dit seizoen kampioen te worden. Dat is ook zeker haalbaar.”

Foto’s RickySportphotography

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)