Amateurclubs zien weinig in weekendvoetbal

Voorlopig zullen de zaterdag- en zondagcompetities niet gemengd worden. Uit een enquête van de Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen (BAV) is gebleken dat de amateurclubs vooralsnog niet zitten te wachten op ‘weekendvoetbal’, wat eerder werd geopperd door enkele Hoofdklasse-clubs.

De uitslagen van de enquête, die door slechts 32 procent van de aangeschreven clubs (1300) werd ingevuld, zijn vrij duidelijk. Zo ziet 64% van de zondagclubs het niet zitten om op zaterdag te voetballen en voor zaterdagclubs op zondag zelfs 92%. Voor die clubs zijn principiële redenen en beschikbaarheid van spelers de grootste redenen om niet van wedstrijddag te veranderen. Eenderde van alle inzendingen (34%) wil überhaupt geen gemengde competities.

Niet alleen het weekendvoetbal was onderdeel van de enquête, ook werd er naar hun ervaringen met de Jong-teams van profclubs in de voetbalpiramide gevraagd. Hierin verwacht 46% dat de competities minder interessant worden wanneer er ook in de lagere klassen beloftenteams instromen. Ook is 49% tegen de aanwezigheid van deze Jong-teams.

Alle uitkomsten zijn hier te zien.

Foto: Richard Maertens

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)