Home / slideshow / Amateurclubs zitten langer vast aan lockdown
veld

Amateurclubs zitten langer vast aan lockdown

De lockdown gaat nog tot minimaal 9 februari duren. Dat lieten minister-president Mark Rutte en Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge dinsdagavond weten tijdens de geplande persconferentie.

Het betekent dat amateurclubs minimaal drie weken langer aan de huidige maatregelen vastzitten. Voorlopig blijft de regel gelden dat senioren tot 18 jaar oud op de vereniging mogen blijven sporten. Voor hogere leeftijdscategorieën gelden andere regels. Zij mogen met groepen van maximaal twee personen op het trainingsveld verschijnen en moeten daarbij anderhalve meter afstand aanhouden. Meerdere selectieteams kozen de laatste weken daarom ervoor om de trainingen tijdelijk stil te leggen, totdat trainingen met vier personen of zelfs meer weer is toegestaan.

Het voetbalseizoen ging in september van start, maar had vooralsnog geen lange duur. Half oktober greep het kabinet hard in en stopte het de competities binnen het amateurvoetbal. Sindsdien wachten clubs gespannen af op wat de toekomst gaat brengen. De KNVB zit voorlopig in de wachtkamer, al werkt de bond wél hard aan manieren om de competities te hervatten.

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)