Amateurs Ajax toch in landelijke beker

De amateurs van Ajax hebben zich ondanks een nederlaag in de kwartfinale van de KNVB beker toch weten te plaatsen voor de landelijke beker. De ploeg van Jorg Smeets kreeg vrijdagmiddag pas te horen dat zij op basis van de voorgaande ronden zijn aangewezen als beste verliezend kwartfinalist. Die plaats in de eerste voorronde kwam vrij omdat finalist ADO’20 zich middels het kampioenschap in de Hoofdklasse rechtstreeks wist te plaatsen voor de voorronde.

De vier halve finalisten (ADO’20, Altius, Purmersteijn en Swift) waren al zeker van een plaats in de eerste kwalificatieronde om 19 augustus. AFC, De Dijk en OFC stromen in de tweede voorronde in (woensdag 23 augustus). De loting zal op zaterdag 1 juli plaatsvinden in Zeist (10:00 uur) en Het Amsterdamsche Voetbal doet daar LIVE verslag van.

Ajax hield de amateurs van Volendam, EDO en Zouaven achter zich en komt zo via de achterdeur in de landelijk beker terecht. De zaterdag Hoofdklasser verloor in de kwartfinale (zie hier de samenvatting) van de latere winnaar Purmersteijn.

In totaal hebben 105 clubs zich geplaatst voor de KNVB beker.  De achttien clubs uit de eredivisie, zestien uit de Jupiler League – de beloftenteams van Ajax, PSV, Utrecht en AZ mogen niet mee doen – en de drie periodewinnaars van de Tweede Divisie (Kozakken Boys, Katwijk en De Treffers) hoeven geen voorronde te spelen.

De eerst voorronde wordt gespeeld door 28 clubs. Dat zijn de 24 halvefinalisten uit de districtsbeker en naar alle waarschijnlijkheid de vier clubs die zich middels de nacompetitie hebben geplaatst voor de Derde Divisie (DOVO, Odin’59, Quick en De Meern).

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!