Ambitieuze Linger denkt nog niet aan stoppen

Jerrel Linger is ook aankomend seizoen op de amateurvelden te bewonderen. Net als vorig jaar zal de 44-jarige middenvelder de clubkleuren van Real Sranang verdedigen. Linger, ooit een van de beste amateurvoetballers van Nederland, is nog steeds zeer ambitieus en neemt met minder dan het kampioenschap in de derde klasse geen genoegen.

Als Linger terugkijkt op het afgelopen seizoen dan komt hij tot de conclusie dat het een matig jaar was. Linger: ”Voor de winterstop liep het nog goed bij ons, maar daarna werd het steeds minder. We kregen te maken met blessures en schorsingen die moeilijk konden worden opgevangen. Ook stopte onze keeper ermee en werd er steeds minder arbeid geleverd. Al met al een teleurstellend seizoen.”

De spelverdeler is uit op sportieve revanche en wil van stoppen nog niks weten. “Ik ben nog steeds van waarde voor het elftal en leg de lat hoog voor mijzelf. Op het middenveld wil ik in het nieuwe seizoen een bepalende rol gaan spelen die uiteindelijk tot het kampioenschap moet leiden.”

Linger 3
Jerrel Linger is ambitieus en gaat voor het kampioenschap

Linger heeft al een lange carrière achter de rug en kijkt hier met veel voldoening op terug. “Bij elke club waar ik voor gespeeld heb, beleefde ik een mooie tijd. Maar mijn absolute hoogtepunt is toch het kampioenschap met Transvaal in de Surinaamse profcompetitie. Ik was toen negentien jaar en kon een grote bijdrage leveren aan die titel.”

De routinier zal pas stoppen met voetballen als er bij Real Sranang waardige vervangers voor hem klaar staan. Als het moment daar is heeft hij echter geen enkele ambitie voor het trainerschap. “Na mijn carrière ambieer ik een rol als leider bij Real Sranang, ik wil dan lekker naast de trainer op de bank zitten, ” aldus Linger.

Verslag: Siem Kannekens

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)