Amstelveen bewijst zichzelf een slechte dienst tegen Kockengen

In de zaterdag derde klasse C heeft Amstelveen zichzelf ernstig tekort gedaan. Met een 3-3 gelijkspel op bezoek bij Kockengen liet de ploeg van Radjin de Haan de kans op de koppositie liggen. Koploper Loosdrecht ging namelijk onderuit tegen NiTA (4-0), maar door het gelijke spel van Amstelveen is AH ’78 (1-0 tegen NVC) de nieuwe leider.

Amstelveen begon voortvarend en ging volop in de aanval in Kockengen. Al na zeven minuten hadden zij de voorsprong moeten nemen. Yacob Sason ging door de verdediging van de thuisploeg, maar de aanvaller vond de vuisten van Wilbert van Zutphen. Daarna bleven de aanvallen komen richting het doel van Kockengen. Dirk Franken kon vol uithalen, alleen leverde het geen doelpunt ook. Ook Mike van den Steenhoven kreeg een mogelijk, maar hij vond Van Zutphen op zijn weg naar een treffer.

7P9K2443

Uiteindelijk werd de score alsnog door de gasten geopend door een rake vrije trap van Maarten Zwaan. Amstelveen ging op zoek naar de tweede treffer, maar zag Kockengen toch langzij komen. Een inworp van Kockengen kwam voor de vrijstaande Michel Zeldenrijk en hij passeerde simpel Mike Lesmeister. Vlak voor rust nam Amstelveen de leiding weer in handen. Eerst strandde Dirk Franken nog één-op-één op Van Zuthpen, alleen had de sluitpost even later geen antwoord op Sason. De aanvaller van Amstelveen wist slim binnen te tikken op aangeven van Patrick Duarte: 1-2.

7P9K2444

Na rust was Kockengen feller. Het leverde de gelijkmaker op toen Anthony Molleman een fout achterin de Amstelveense defensie creëerde en Zeldenrijk de 2-2 zag maken. Tien minuten later schoot die topschutter van Kockengen zijn ploeg naar een 3-2 voorsprong. Met zijn veertiende treffer van het seizoen voltooide hij zijn hattrick. Amstelveen moest een tandje bijschakelen en kwam daarmee nog verdiend op gelijke hoogte. Zwaan hield het overzicht en bracht Franken in stelling, die de bal binnen kon tikken: 3-3.

7P9K2562

Twee minuten later had Amstelveen op een 3-4 voorsprong moeten komen, maar de inzet van Dirk Franken vond de lat. Daarnaast ontsnapten de gasten toen Kockengen in de blessuretijd de kans op de overwinning liet liggen, waardoor het bij 3-3 bleef. Met dat ene punt was de thuisploeg, die negende staat, blijer dan Amstelveen. Zeker omdat Loosdrecht verloor met 0-4 van NiTA en de ploeg van Radjin de Haan bij een overwinning de koppositie had kunnen overnemen. Nu staat het Huizense AH’78 bovenaan en volgen Amstelveen en Loosdrecht op twee punten.

Verslag: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)