Amstelveen blijft winnen en staat nu tweede

Amstelveen Heemraad heeft de lastige uitwedstrijd tegen Haarlem/Kennemerland met 3-1 gewonnen en boekte daardoor zijn vierde zege op rij. In het oude stadion van Haarlem waren zij de bovenliggende partij en klommen met deze overwinning naar de 2e plaats in de 3e klasse B.

Toch kwamen de Groen-Witte in de 16e minuut op een achterstand. De in de warming-up licht geblesseerde geraakte Marcel Wennekes leverde de bal zo in en Jeffrey Klein maakte optimaal gebruik van dit buitenkansje en wist de 1-0 binnen te tikken. Twee minuten later kon het alweer gelijk zijn, maar Maarten Zwaan zag zijn vrije trap, van zo’n 18 meter, eindigen op de lat.

Michael Coster

Amstelveen grossierde in de eerste helft met foute passes, maar Haarlem/Kennermerland was onmachtig om dit uit te buiten. Er waren kansen voor Amstelveen, via Robert Lesmeister, Michael Lippens en Maarten Zwaan, maar deze bleken niet de gelijkmaker te zijn. Met 1-0 gingen beide ploegen de kleedkamer in.

Foto Hans van Beek: Doelman Patrick Alblas voorkomt een grotere achterstand

Na rust heel snel de gelijkmaker. Michael Coster nam de corner perfect en Jurrit Wilhelmus kopte snoeihard de bal achter keeper Mustafa Hamdi. Tien minuten later de voorsprong voor Amstelveen. Een soepel lopende aanval ging via Maarten Zwaan naar Jacco Tolman en die vond Michael Lippens die de bal binnen schoot. In de 71e minuut zag Maarten Zwaan, na een soepele actie, zijn prachtig indraaiende schot gekeerd worden door de onderkant van de lat.  Amstelveen verzuimde de voorsprong uit te bouwen en de gelijkmaker dreigde. Maar ook Haarlem/Kennemerland bleef slordig omgaan met de kansen en het bleef 1-2. Tot de derde minuut blessuretijd. Een aanval van Amstelveen werd in eerste instantie onschadelijk gemaakt door Mustafa Hamdi, maar goed doorgaan van Jacco Tolman resulteerde in een strafschop. Michael Coster zette zich achter de bal en schoot snoeihard op de lat, waarna terugspringende bal door Dirk Franken werd binnengelopen. Gelijk daarna floot de goed fluitende scheidsrechter  Nefkens, normaal fluitend in district Zuid, af en won Amstelveen verdiend deze wedstrijd. Haarlem/Kennemerland wacht nu al 36 wedstrijden lang op een overwinning

Foto Hans van Beek: Jurrit Wilhelmus zorg met zijn hoofd voor de gelijkmaker

Bij Haarlem/Kennemerland zijn ze er zeker van dat het allemaal wel goed komt. Jan Kuperus, teammanager van de ploeg van trainer Guido Mulder: “na de degradatie van vorig seizoen hebben wij bijna een hele nieuwe ploeg en dat moet samen komen. Wij hebben nu vier ploegen gehad van de bovenste vijf en zien progressie”

Lesmeister

Mark Kranendonk, trainer van AmstelveenHeemraad, is natuurlijk een gelukkig man:”ja, natuurlijk. Wij winnen met 1-3, maar het blijven lastige wedstrijden. Ik zeg altijd, zij hebben er 35 op rij verloren, eens gaan zij weer een keer winnen. Dan liever niet van ons. Wij zijn een stuk volwassener geworden t.o.v. vorig jaar, maar moeten elke week weer presteren en kwaliteit blijven leveren”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 3B

Tekst: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek