Home / Algemeen / Amstelveen boekt zakelijke overwinning op Altius

Amstelveen boekt zakelijke overwinning op Altius

In de zaterdag derde klasse C heeft Amstelveen zonder veel moeite van Altius gewonnen: 0-3. De ploeg van Radjin de Haan stond na achttien minuten al met 0-2 voor tegen tien man en hadden de gasten nog aan het doelsaldo kunnen werken. Door de zege blijft Amstelveen in het spoor van koploper Loosdrecht, op één punt achterstand.

Amstelveen kwam goed uit de startblokken. Al na drie minuten bereikte Dirk Franken met een weergaloze hakbal Yacob Sason, maar die kwam Roy van den Brink tegen en werd gestopt met een overtreding. De goed en onopvallend fluitende scheidsrechter Kuizenga was resoluut, wees naar de stip en trok rood voor van den Brink. Maarten Zwaan liet vanaf elf meter doelman Roy van Wagtendonk kansloos.

Altius - Amstelveen

Zo stond Altius al vroeg op achterstand en moest het ook nog met tien man verder. De hardwerkende Sason kreeg later nog een kans namens de gasten, maar zag deze naast gaat. Na achttien minuten gleed Franken de 0-2 over de lijn en was Altius rijp voor de slacht. Amstelveen speelde de ruimte goed uit, was veel in balbezit, maar het vizier stond niet erg op scherp. Ondertussen pepten aanvoerder Arno Calis en Kouter Koetsier hun ploeg op en Altius probeerde te blijven voetballen. Zij kregen twee honderd procent kansen, maar Alex Sacca wist met een prima reflex een tegendoelpunt te voorkomen en Robin Tromp gleed een bal van de lijn. Zo bleef het 0-2 bij de rust.

Altius - Amstelveen

Na de rust kwam Amstelveen prima uit de kleedkamer en was het de tweede helft heer en meester. Patrick Duarte ging een aantal keren vanaf links op avontuur en Levy Piqué maakte het Jeroen van Uden, de linksback van Altius, aardig lastig. Na een kwartier kreeg Dirk Franken een enorme mogelijkheid, maar zijn inzet belande op de lat. Aan de andere kant moest Alex Sacca naar de hoek en pareerde een strak schot van Joram van Gurp.

Altius - Amstelveen

Na driekwart wedstrijd werd een corner van Patrick Duarte goed ingekopt door Dennis Spitteler, maar het scheelde een centimeter. De bal ging via de onderkant van de kruising het veld weer in. Tien minuten voor tijd werd Amstelveen alsnog beloond met de 0-3. Een combinatie tussen Mike van den Steenhoven en Dirk Franken eindigde bij eerstgenoemde, die drie verdedigers het bos instuurde en snoeihard hoog in het doel raak schoot.

Altius - Amstelveen

Toen precies de negentig minuten waren verstreken, maakte Kuizenga er een eind aan. Altius had met tien man goed partij geboden, de schade beperkt gehouden en Amstelveen deed wat het moest doen: winnen. Door de zege blijft de ploeg van Radjin de Haan koploper Loosdrecht (dat won van Waterwijk) op één punt volgen. Met een zege op Eemnes over twee weken kan Amstelveen de druk nog opvoeren, wanneer de eerste periode wordt beslist.

Verslag: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek